‘U Weet wel waarom’ bedankt Dongen en DDDQ

Foto:

Onderstaand bericht ontving de redactie vandaag van het winnende team van De Dongense Dorps Quiz 2018 met het verzoek dit te plaatsen als dank aan de organisatie en alle Dongenaren. Natuurlijk voldoen wij graag aan dit verzoek.

Daar staan we dan op het podium, bij de ontknoping van de 4e DDDQ. Harde muziek! Rook! Confetti! De overslaande stemmen van Tinus en Thieu! Spanning! En dan sensatie: onze naam gróót op het scherm. We hebben gewonnen!!!

Ons geheim? Die vraag krijgen we nu overal. Het begon vrijdagavond in De Cammeleur. In de polonaise. Aan de bar. Zelfs op het toilet: Wat is jullie geheim? Het ging in het weekeinde verder. Bij de voetbal. Hockey. De supermarkt. En ook zaterdagavond bij de verjaardag van Nina (20), waar de enorme beker stond te glimmen.

Ons geheim is het geheim van Dongen. We zijn een leuke mix. Een aantal van ons ging naar de De Schakel en kleuterschool ‘t Drempeltje bij juffrouw Adriënne. Anderen deden of doen het Cambreur College bij meneer Thielen en meneer Brouwers. Bijna iedereen deed/ doet mee aan de Zomerspelen (Tjietse!) en aan carnaval. We houden van sport en muziek, een hapje en een drankje. We zien elkaar vaak in het Dongense en maken veel plezier met elkaar. Jong en oud, kriskras door elkaar. De harde kern van ons komt al 30 jaar elke vrijdagavond bij café De Valk. U weet wel waarom!

Natuurlijk zijn we blij met de eerste plaats, enorm zelfs! Maar we doen óók de volgende keer gewoon weer mee voor de lol. We hebben een prachtige groep van jong en oud die het enorm naar de zin heeft in Dongen. Dat is en blijft onze hoofdprijs! Zoals onze jonkies het zeggen: nu we sinds vorig jaar zijn gaan studeren in Leuven, Rotterdam, Tilburg, Eindhoven komen we er steeds beter achter dat Dongen ‘gewoon’ best wel bijzonder is!

Dongen bedankt voor wie je bent en voor alle felicitaties! Organisatie DDDQ bedankt voor al jullie vrijwilligerswerk en vragen over vogels, vloerbedekking, Kroeta, borsten, sinterklazen, vliegtuigjes vouwen en de Planetenstraat waar onze opa en oma woonden. Het Dongens DNA is bij jullie in prima handen!

Team U Weet Wel Waarom!

Reacties