Piet Leander trofee 2018 voor de draaimolen

Foto:

Zondagmiddag kreeg Mevrouw Spelbrink de Piet Leander Wisseltrofee 2018 uitgereikt. Deze trofee is bedoeld voor de exploitant met de beste klantvriendelijkheid, presentatie en netheid.

De grootte, hoogte en veelheid aan verlichting spelen dus geen enkele rol. De jury koos dit keer voor de draaimolen, een attractie die sinds mensenheugenis niet weg te denken is op de jaarlijkse kermis. Wethouder Rene Jansen reikte deze prijs uit. Hij merkte op dat het volgens de jury niet ging om de grootste en meest imposante attractie, maar wat de meest indruk maakte op de bezoekers.

In 1994 werd Dongen uitgeroepen tot BOVAK-Kermisstad. Hierop voortbordurend is het jaar erop de ‘Piet Leander wisseltrofee’ in het leven geroepen. Ook wil de NKB – Nederlandse Kermisbond – op deze manier de nagedachtenis aan Piet Leander hoog houden. Hij had op de Dongense kermis vele malen een standplaats en leverde dan met grote inzet en enthousiasme een belangrijke bijdrage aan de kermis. De jury bestond dit jaar uit Harry Sandig (maker van kermisminiaturen), Yvonne Stevens (Weekblad Dongen) en Els Zom.

Stichting Beheer & Behoud Kermissen in Dongen
Vorig jaar werd de stichting Beheer & Behoud Kermissen in Dongen in het leven geroepen. ,,De naam zegt het al”” zegt Jacky Leander. “Deze stichting wil de kermis in Dongen in stand houden zoals die nu is.” Samen met een vijftal trouwe exploitanten, die al vele jaren de kermis in Dongen bezoeken, trekt hij de kar om Dongen ook de komende jaren te verzekeren van ouderwets kermisplezier.

Ballonnenwedstrijd
De kermis wordt op vrijdag traditioneel geopend met een ballonnenwedstrijd Ook dit jaar waren er weer honderden kinderen aanwezig om een ballon op te laten.  Afgelopen zaterdag werden de vijf gelukkigen van vorig jaar ontvangen. Het adreskaartje van de zesjarige Joep Adriaanse was na 251 kilometer vliegen geland en teruggestuurd. Net als de overige vier kinderen mocht hij zaterdag drie keer in de 27 attracties, van draaimolen, autoscooter tot touwtje trekken, zich uitleven.

Vanavond uur vanaf 20.30 uur treedt zangeres Maan op. Als winnares van de Voice of Holland is zij vooral bekend van het nummer Blijf bij mij met Ronny Flex. De kerrmis wordt dinsdagavond afgesloten met een spectaculaire lasershow in Park Vredeoord.

Reacties

article
97311
Zondagmiddag kreeg Mevrouw Spelbrink de Piet Leander Wisseltrofee 2018 uitgereikt. Deze trofee is bedoeld voor
https://dongen.nieuws.nl/geen-categorie/20180709/piet-leander-trofee-2018-draaimolen/
2018-07-09T14:24:43+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/07/09142350/leander18.jpg
Geen categorie