Biljartnieuws Sprotcafé ’t Vaartje: wie durft?

Foto:

Biljartsport is een mooie sport. Biljartvereniging ’t Vaartje is de grootste biljartvereniging van Dongen. De vereniging speelt in de spelsoorten libre, driebanden-klein en driebanden-groot. In deze spelsoorten worden ook ieder jaar clubkampioenschappen gehouden. Door het wegvallen van enkele spelers, is de biljartvereniging op zoek naar gezellige biljartsporters.

Hoewel het nog vakantie moet worden, moeten de teams voor de verschillende competities doorgegeven worden. De vereniging is op zoek naar biljartsporters die de uitdaging van het spelen van libre of driebanden al of niet in competitieverband aan durven. Hebt u interesse in het spelen van biljart al of niet in competitie verband en ben je op zoek naar een gezellige vereniging? Aarzel niet en meld je aan bij biljartvereniging ’t Vaartje. Je kunt je melden bij sportcafé ’t Vaartje telefoonnummer 0162-312275. Of bij de secretaris Toon Verbunt. Zijn telefoonnummer is 06-21604784 of per email: [email protected]

Vissers en Schrijver naar ¼-finale
Piet Vissers (Geertruidenberg) en Patrick Schrijver (Raamsdonksveer), beiden lid van biljartvereniging ’t Vaartje in Dongen-Vaart, zijn er in geslaagd om de kwartfinale van het Open Provinciaal Kampioenschap Driebanden van de provincie Noord-Brabant. Er wordt gespeeld op de kleine tafel met koppels van twee. Na de poulefase, die ze glansrijk overleefden is nu de knock-out fase aangebroken. Piet en Patrick moeten beiden ieder 33 caramboles halen. Beide biljarters speelden voortreffelijk en wisten een moyenne van bijna 0.700 te halen. De kwartfinale wordt gespeeld op zaterdag 9 juni.

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
Volle winst Café ’t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart pakte team ’t Vaartje de volle winst op team Cortini uit Oosterhout. In een moeizame partij trok Piet Vissers de partij toch nog naar zich toe. Zijn rivaal kwam maar één luttele carambole te kort. Ook Patrick Schrijver won met slechts één carambole verschil. Dat het spannend was blijkt wel uit het feit dat kopman Bart de Wijs een gelijkspel uit het vuur sleepte. Bart nam een mooie voorsprong maar zag zijn opponent helemaal terug in de partij komen. Hij dichtte het gat wat Bart had geslagen en nam vervolgens een voorsprong. Bart speelde de partij uit, waarna zijn tegenstrever het in de na-beurt gelijk maakte. Patrick en Bart maakten allebei een mooie serie van vier caramboles. Er werd met 30-28 gewonnen. Door deze uitslag behoudt team ’t Vaartje de kans op de titel.

Verlies Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken
In sportcafé ’t Vaartje verloor team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 21-30 van team DKM 2. Ton Kemmeren kwam maar twee luttele caramboles te kort om zijn partij in winst om te zetten. Hij maakte nog wel een fraaie reeks van vijf caramboles.. Embert Broekhoven kreeg maar 44 beurten en verloor met rui verschil. Jan Ligtenberg kreeg zelfs maar 38 beurten. Ook Jan moest derhalve een gevoelige nederlaag incasseren. Hij maakte nog wel een mooie reeks van vier carambles.

Winst team Hazenberg
In Oosterhout pakte team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen een mooie winst met 22-28. De enige die verloor was Piet Kamp. Piet kreeg ook maar 45 beurten en kwam slechts drie caramboles te kort. Kopman Leo Loonen maakte onder meer een prachtige serie van vijf caramboles, waarmee hij de winst binnen sleepte. Man van de wedstrijd was Theo Laros. Theo excelleerde door zijn partij in slechts 40 beurten uit te spelen. Hij liet het fraaie gemiddelde van 0.575 voor zich noteren.

Aankondigingen

Districtscompetitie driebanden-klein:
Thuiswedstrijd café ‘t Vaartje
Op dinsdagavond 12 juni speelt team ’t Vaartje een thuiswedstrijd. Het speelt dan tegen het sterke team BSV2 uit Waalwijk. Het betreft een wedstrijd in de competitie van het district Midden-Brabant in de spelsoort driebanden-klein. Team sportcafé ’t Vaartje bestaat uit Bart de Wijs, Willy v.d. Wiel, Piet Vissers, Carlo van Dongen en Patrick Schrijver. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen