Rob Houtepen persoonlijk kampioen bandstoten 1e klasse

Foto:

Dit jaar vindt voor de 43e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk/De Bobo’s en wordt verspeeld onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.

In het toernooi speelden in totaal 86 biljarters, die waren onderverdeeld in 6 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 6 maart en zaterdag 7 april om een leuke prijzenpot in de super finale. Vorige week werd de finale verspeeld in de 1e klasse. Na voorwedstrijden in 2 poules plaatsten de beste 5 zich voor deze finale. Alle deelnemers moesten 40 caramboles maken. De finale werd gearbitreerd door Jos Nollen en Dim van Groesen

In de openingswedstrijd speelden clubgenoten Rob Houtepen van b.v. de valk en Herman Anders tegen elkaar. In 13 beurten bereikte Rob de finish. Ton van Gool van b.v. de valk en Toon van Spaandonk van b.v. de bobo’s speelden hierna tegen elkaar, Met ondermeer een serie van 11 won Toon in 22 beurten. Hans Oerlemans, van bv. Nooit volleerd kwam voor het eerst aan de tafel om te spelen tegen Herman. Herman pakte zijn eerste winst in 29 beurten, Hans bleef steken op 39 car. Rob pakte ook zijn 2e winst tegen Ton in 21 beurten. De laatste wedstrijd van de eerste dag ging tussen Toon en Hans. Toon had zijn caramboles verzameld in 19 beurten, Hans maakte in de nastoot gelijk. Toon maakte een serie van 12. Na dag 1 aan de leiding Rob met 2 gewonnen partijen.

Onder leiding van Christ van der Linden, Gerry Kerst en Piet Rademakers troffen Ton en Hans elkaar in de 1e partij op de 2e dag , Hans pakte zijn 1e winst in 29 beurten. Herman pakte vervolgens zijn 2e winst door Toon te kloppen in 21 beurten. Hans en Rob zorgde voor een spannende pot, Hans wist Rob te kloppen in 27 beurten, Rob kwam 1 carambole tekort. Nog 2 wedstrijden op het programma, met nog 4 kanshebbers. Ton klopte Herman en pakte zijn 1e winst in 18 beurten, Herman was hierdoor uitgeschakeld. Nog 3 kanshebbers voor de titel met ingaan van de laatste wedstrijd. Bij winst was Rob kampioen, bij winst van Toon kwam er een barrage partij tussen Hans en Toon, bij remise zouden Hans en Rob nog een barrage spelen. In een spannende en nerveuze strijd ging de winst in 27 beurten tenslotte naar Rob die de partij met een serie van 14 uitmaakte en wederom kampioen werd in deze klasse, proficiat.

De beste partij werd behaald door Rob Houtepen met 3,07, Rob pakte ook de prijs voor de hoogste serie met 14. Door dit kampioenschap is Rob ook verzekerd van deelname aan de super finale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen, Jeannette Zonneveld in de 6e klasse, Jos Michielse in de 5e klasse, Just Zonneveld in de 4e klasse, Hanny Hultermans in de 3e klasse en Ad Siemons in de 2e klasse.

Na afloop reikte voorzitter Piet Rademakers de prijzen uit aan de deelnemers.

zaterdag 7 april wordt de super finale verspeeld en wordt het toernooi bandstoten afgesloten voor dit seizoen.

Foto boven: v.l.n.r. Toon, Ton, kampioen Rob, Hans en Herman

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen