Cambreur College

Nieuwbouw Cambreur College start midden volgend jaar
DONGEN – Het Cambreur College in Dongen wordt voor een bedrag van bijna zestien miljoen euro grotendeels in een nieuwe jas gestoken. Over drie jaar moet het nieuwe gebouw er staan.

René van Peer 25-02-18, 12:00
17
0 Reacties
Achter het gebouw van de afdeling HAVO en VWO van het Cambreur College aan de Mgr. Schaepmanlaan wordt een gebouw opgetrokken dat aan de huidige normen voor duurzaamheid moet voldoen. De gemeente heeft daar 13,2 miljoen euro voor uitgetrokken. De school zelf draagt twee en een half miljoen euro bij. Gisteren presenteerden wethouder Bea van Beers en directeuren van de scholengemeenschap vol trots de plannen voor dit reusachtige project. “Doel is het voortgezet onderwijs te behouden voor Dongen”, aldus de wethouder. “Daarmee voorkom je dat de jeugd uit het dorp trekt. Het is voor het eerst in vierendertig jaar dat we zo groot in onderwijs geïnvesteerd hebben.”

2020
De nieuwe school, die eind 2020 klaar moet zijn, wordt een Bijna Energie-Neutraal Gebouw, aldus directeur Titus Frankemölle: “De kosten voor de huidige zes gebouwen zijn gigantisch. We stoken voor de mussen. We gaan bouwen voor de toekomst. Het gebouw moet grotendeels zelfvoorzienend worden met materialen die je kunt hergebruiken, maar zonder gasaansluiting. Er moeten wel elektrisch aangedreven pompen komen voor luchtverversing omdat we een frisse atmosfeer willen hebben. Het wordt een compact gebouw, waarin je nauwelijks nog loze ruimten en gangen tegenkomt. Alles wordt zoveel mogelijk voor onderwijs gebruikt. En er komt een grote ontmoetingsruimte. Het moet prettig en warm aanvoelen.”

Het wordt een gebouw voor Dongen, betoogt hij. “In de avonden moeten Dongenaren toegang kunnen hebben tot de sportzaal, de aula en een geplande collegezaal. “Het geld dat wij en de gemeente erin steken komt uit publieke middelen, dus moet het ook een voorziening zijn voor de gemeenschap.”

Maar zo ver is het nog niet. Het Cambreur College heeft een programma met eisen geformuleerd en architecten uitgenodigd om daarop te reageren. Daaruit zijn met adviesbureau Hevo vijf architecten gekozen die op 5 maart hun plannen presenteren. In juni moeten van twee architectenbureau’s tekeningen op tafel liggen. De planning is dat de bouw medio 2019 begint.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen