Gemeentelijke oorkonde voor Wim Mertens

Foto:

De activiteiten bij scoutinggroep Sint Jozef stonden vandaag helemaal in het teken van het afscheid van Wim Mertens. Maar liefst veertig jaar lang heeft deze scoutingman in hart en nieren veel tijd en energie gestoken in ‘zijn’ scoutinggroep en hij werd daarvoor beloond met een Gemeentelijke Oorkonde die hij uit handen van wethouder Piet Panis ontving.

Achter de schermen zorgde Wim Mertens vele jaren voor de elektrische en technische installaties in en rond het scoutinggebouw aan de Pastoor Dirvenstraat. Zijn deskundig advies daarover was welkom bij belangrijke besprekingen rond verzekeringen en contracten. Ook bij contacten met de plaatselijke overheden was Wim altijd aanwezig. Wim Mertens is afgelopen mei gestopt als stichtingsbestuurslid van Scoutinggroep St. Jozef, iets wat hij 40 jaar heeft gedaan. Wethouder Piet Panis kwam Wim verrassen met een Gemeentelijke oorkonde.

Er waren de gehele middag diverse activiteiten georganiseerd  waarin een belangrijke rol was weggelegd voor Wim Mertens. Om 14 uur was er een feestelijk onthaal  door de hele groep op het Wezelhonk. Daarna kreeg Wim  een speciale rol toebedeeld in een spel in De Bergen .Een kampvuurtje met daarboven het bakken van heuse broodjes vormde het decor van de huldiging. Met als hoogtepunt de warme woorden en het overhandigen van de gemeentelijke oorkonde door wethouder Piet Panis.Naast deze bijzondere blijk van waardering vanuit het gemeentebestuur werd Wim ook in het zonnetje gezet door Scouting Sint Jozef zelf. Hij ontving gouden  gereedschap en een gereedschapskist in die zelfde kleur. ‘Voor ons ben je immers goud waard’ aldus Bastian van Dijck. “Je bent niet altijd zichtbaar maar wel aanwezig. Je verricht heel veel werkzaamheden en dat waarderen wij enorm. Je doet dan wel een stapje terug maar gelukkig mogen we wel op jouw hulp blijven rekenen.”

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen