Brabanders gaan het liefst op strandvakantie

Foto: Creative Commons CC0 / Jade0626

94% van de Brabanders is van plan om in 2017 op vakantie te gaan, dit blijkt uit onderzoek in opdracht van de onafhankelijke reiszoekmachine momondo.nl.

Strand meest populair

44% van deze Brabantse vakantiegangers heeft plannen om de vakantie aan het strand door te brengen. Ook het huren van een vakantiehuisje (37%) en stedentrips (35%) zijn populaire vakanties. Kamperen (18%), rondreizen (17%), wintersport (10%), gezondheidsvakanties (8%), actieve vakanties (7%) en cruises (6%) volgen op afstand.  6% van de Brabanders geeft aan dit jaar helemaal geen vakantie gepland te hebben en de vrije dagen thuis door te brengen.

Ik ga op vakantie en…

Wie neem ik mee? 66% van de Brabanders trekt het liefst met zijn/haar partner erop uit. Bijna 7% vindt het niet erg om alleen op stap te gaan. Schoonouders laten Brabanders het liefst thuis, slechts 4% geeft aan graag met de ouders van zijn/haar partner op stap te gaan.

Gemiddeld 825 tot 1640 euro

Gemiddeld wordt verwacht dat er de komende zomervakantie tussen de € 825 en € 1.640 zal worden uitgegeven. 1% van de Brabanders geeft aan meer dan € 8.200 te besteden aan een vakantie. Bijna de helft van de Brabanders spaart voor een vakantie. Ook bouwt 13% samen met vrienden of familie een spaarpotje op om samen op reis te gaan.

Liever in hotel dan Airbnb

Ondanks alternatieven zoals Airbnb of Couchsurfing is een hotel nog steeds de meest favoriete plek van Brabanders om te verblijven tijdens een vakantie. Bijna 51% slaapt het liefst in een hotel. Het huren van een appartement of huis via een vakantieverhuursite als Airbnb is met 15% de nummer twee. Bij het kiezen van een hotel zijn prijs (53%), reviews van andere vakantiegangers (38%) en dat het hotel onderdeel is van een pakketreis (31%) het belangrijkst.

Flirtmodus op vakantie

31% van de Brabanders heeft weleens een romance tijdens een vakantie gehad. Maar in welk land loop je dan de grootste kans om jouw vakantieliefde tegen het lijf te lopen? Met 25% vindt het merendeel van de Brabantse respondenten Spanjaarden het aantrekkelijkste volk. Italianen staan met 18% op de tweede plaats. Het mediterrane uiterlijk van de Spanjaarden en Italianen scoort onder zowel mannen als vrouwen, jong en oud, verreweg het hoogst. De combinatie van donker haar en bruine ogen doet het dus goed onder de Nederlanders.

Geen tijd voor social media

Dat vakantie voor Brabanders een plek is om tot rust te komen, blijkt ook uit het aantal social media posts. 51% geeft aan niets op social media te plaatsen, terwijl 23% een foto deelt met het thuisfront of een update plaatst over de vakantie (18%). Ook zegt zelfs 17% social media volledig te vermijden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen