SAKD ondersteunt Blazers Compagnie Dongen met 250 euro

Foto:

Stichting Amateurkunst Dongen ondersteunt het Rhapsody in Blue project van de Blazers Compagnie Dongen met een bedrag van € 250,00. Afgelopen maandag reikte het bestuur van de Stichting de bijbehorende cheque uit aan Marc Snijders, de voorzitter van het muziekgezelschap, dat op projectbasis opereert.

Peter Verharen van de SAKD: “wij vinden het belangrijk dat er in Dongen allerlei culturele initiatieven op gang blijven komen en die hoeven van ons niet altijd grootschalig te zijn. Juist de wat kleinere initiatieven hebben soms een zetje in de rug nodig en daarom hebben we deze subsidie toegewezen aan de Blazers Compagnie Dongen. Deze groep zorgt voor cultuur op hoog niveau en maakt dat tevens toegankelijk door de entreeprijs voor hun concerten zo laag mogelijk te houden.”

Marc Snijders reageerde verheugd op de financiële steun. “Die wordt zeer gewaardeerd. We proberen onze projecten inderdaad voor een groot  publiek bereikbaar te houden, zowel voor wat betreft de programmering als de entreeprijs. Het is goed om te merken dat dat ook door de Stichting Amateur Kunst Dongen gewaardeerd wordt. Deze subsidie is bedoeld voor ons ‘Classic meets Jazz concert’ van aanstaande zaterdag. Het wordt een prachtig concert met onder meer een uitvoering van het uitdagende stuk The Rhapsody in Blue van George Gershwin. Een bijzondere rol in dit stuk is weggelegd voor pianiste Christianne Celis. Ook de rest van het programma is zeer de moeite waard om te beluisteren. Er zijn nog kaarten beschikbaar à 5 euro bij BRUNA Dongen. Meer informatie over het concert KLIK HIER

SAKD
Sinds 2015 bestaat de Stichting Amateur Kunst Dongen (SAKD). De stichting komt voort uit de in 2013 opgeheven Toneelvereniging Kunst naar Kracht en heeft als doel het promoten en bevorderen amateur Kunst en Cultuur in Dongen in de ruimste zin van het woord. Hiervoor stelt de SAKD per jaar een bedrag van 1.000 euro beschikbaar.

Reacties