Warme Kersttocht J.J. Anspachschool

Het was niet alleen warm, maar ook hartverwarmend. Op donderdagavond 17 december trok de hele schoolgemeenschap van de J.J. Anspachschool door de wijk. Het thema van de Kerstavondtocht van de J.J. Anspachschool was “Ga je mee op zoek?”

Alle kinderen van de J.J. Anspachschool liepen ’s avonds samen met hun ouders een tocht door de donkere straten. Onderweg kwamen ze kinderen van de bovenbouw tegen die scenes uit het kerstverhaal uitspeelden. De profeet Jesaja voorspelde wat er staat te gebeuren. Er zal licht in de duisternis komen. Romeinse herauten denken heel iets anders aan te kondigen, maar spelen onbedoeld ook een rol in het kerstverhaal. De kinderen zagen natuurlijk ook Maria en Jozef die op reis gaan. Ook kwamen ze herders tegen, die heel verbaasd waren dat juist zij de nieuwe koning mogen ontmoeten. Ook een muziekgroepje ontbrak niet. Toen de kinderen de hele tocht gelopen hadden, kwamen ze uit bij de stal waar het kindje geboren was. Het kindje Jezus waar iedereen het over heeft.

De J.J. Anspachschool is gelegen in een historisch oud deel van Dongen. Hiervan kon nu prachtig gebruik van gemaakt worden. De bewoners van de huizen waarlangs de route loopt, waren uitgenodigd om met licht of muziek de zoektocht nog sfeervoller te maken. Daaraan was massaal gehoor gegeven.

In totaal liepen zo’n 500 mensen de sfeervolle tocht. Een hele organisatie dus. De kinderen en leerkrachten hadden goed geoefend op hun teksten en spel. Scouting St. Jozef bouwde een prachtige stal. De ouderraad assisteerde weer fantastisch. Verkeersregelaars waarborgden de veiligheid in het verkeer. Gastgezinnen die hun carport of oprit beschikbaar stelden. De Ontmoeting, waar we gebruik van konden maken om de koffie/ thee te zetten. Kortom: alle mensen die geholpen hebben: HARTELIJK DANK!! Vele (groot-)ouders lieten weten deze activiteit erg te waarderen. Al met al was deze activiteit weer een mooi staaltje van gemeenschapszin. Sneeuw was ver te zoeken, maar sfeer en warme reacties waren er te over. Na alle nare nieuwsberichten van het afgelopen jaar, bleek het toch mogelijk om de kerstgedachte te doorleven en uit te dragen .
Over een maand, op 18 januari, is het tussen 18.30 en 20.00 uur open avond en twee dagen later op woensdag 20 januari is er van 9.30 tot 11.30 uur een kijkochtend op de J.J. Anspachschool. Iedereen die interesse heeft in de school, is van harte uitgenodigd om te komen kijken wat de J.J. Anspachschool nog allemaal meer te bieden heeft.

Reacties