Eerste mantelzorgwaardering uitgereikt

Foto:

Afgelopen dinsdag  is de eerste mantelzorgwaardering uitgereikt. Mevrouw Vermeulen-Damen meldde zich als eerste met haar inschrijfformulier bij ContourdeTwern. Sinds 1 december kunnen mantelzorgers, die voor een naaste uit de gemeente Dongen zorgen, een mantelzorgwaarderingsbon aanvragen. Op deze manier wil de gemeente Dongen de mantelzorgers bedanken voor hun inzet en goede zorgen het afgelopen jaar. De gemeente Dongen werkt daarbij nauw samen met ContourdeTwern, dat de uitgifte van de waardebonnen verzorgt.

De waardering bestaat uit 2 bonnen met elk een waarde van € 25,-. Deze waardebonnen zijn te verzilveren bij een achttiental deelnemende winkeliers en ondernemers, die aangesloten zijn bij Dongen Promotion. De mantelzorgwaardering is vanaf 1 december 2015 tot en met 31 maart 2016 verkrijgbaar. Mantelzorgers kunnen de bonnen besteden tot maandag 1 augustus 2016.

Inschrijfformulier
De waardebonnen zijn af te halen bij ContourdeTwern na inlevering van een inschrijfformulier. Het inschrijfformulier staat op de website van ContourdeTwern, www.contourdetwern.nl (team Dongen) en op de site van de gemeente Dongen, www.dongen.nl. Het formulier ligt ook aan de balies bij ContourdeTwern / Theek 5 aan de Mgr. Schaepmanlaan 27 en aan de receptie van het gemeentehuis aan de Hoge Ham 62.

Ophalen waardebonnen
De balie van ContourdeTwern is iedere werkdag bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur en op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. Werkende mantelzorgers kunnen op afspraak hun mantelzorgwaardering ophalen. U kunt hiervoor een mail sturen naar [email protected] Tijdens de feestdagen is de balie van ContourndeTwern gesloten van woensdag 23 december tot maandag 4 januari 2016. Mantelzorgers hebben echter nog tot en met 31 maart 2016 de tijd om de bon op te halen.

Meer informatie
Meer informatie over de waarderingsbonnen, de spelregels, een lijst van deelnemende leveranciers en een lijst met ‘veel gestelde vragen’ is te vinden op www.contourdetwern.nl (team Dongen) en op www.dongen.nl

Reactie wethouder Panis
“Iedereen die gedurende meerdere uren per week en voor een langere periode onbetaald een partner, familielid, buur of kennis ondersteunt, verdient waardering!” aldus wethouder Welzijn en Zorg, Piet Panis. “De inzet van deze mensen voor hun naaste is in onze huidige zorgsamenleving van onschatbare waarde. Een mantelzorger maakt het mogelijk dat degene waar hij/zij voor zorgt langer in de eigen vertrouwde omgeving kan blijven wonen en zo min mogelijk afhankelijk is van derden. Dat verdient een extra waardering en een symbolisch schouderklopje! Door te kiezen voor waarde(rings)bonnen behouden mantelzorgers de vrijheid om zelf een product/dienst uit te zoeken. Voor de deelnemende Dongense ondernemers en winkeliers is het een mooie gelegenheid om hun steun aan deze waarderingsactie kenbaar te maken.”

Reacties