Afvalrace: trainer Sjaak staat versteld van Marc…

Foto:

Het gaat goed met Marc Janssen in de Afvalrace. Vier keer per week sporten, gezond eten…. het is net of het allemaal vanzelf gaat. Trainer Sjaak bekijkt het met verwondering en verbazing. Zowle marc als Sjaak komen aan het woord in de blog van deze week.

Real Men

Wat een geweldig maar vooral humoristisch programma op RTL. Precies waar we nu mee bezig zijn. Tot nu toe ervaar ik precies hetzelfde. Het is ook mooi om te zien dat in de Dongense afvalrace exact dezelfde ingrediënten en opbouw zitten. Dus als je een keertje wil zien waar “we” mee bezig zijn en tegelijker tijd wilt lachen, zeker kijken.

Het is nog steeds keihard knallen en net als in het programma heb ik mijn eigen Herman den Blijker maar dan veeeeel leuker in de vorm van Melina Heilbron. Als er iemand veel over (gezonde) voeding kan vertellen is zij het wel. Al veel van geleerd. We gaan binnenkort samen een pilot doen met een workshop gezond koken en we willen kijken of we voor de maand januari een speciaal menu-tje in elkaar kunnen gaan steken voor deze beroemde “goede voornemens week” bij Brasserie De Drie Vissen.

Ook hebben we onlangs een zogenaamde Supermarkt Safari gedaan bij De Spar aan het Europaplein. Even in kleine groepjes een ontbijt, lunch en diner inkopen. Ik heb samen met “onze” Stijn een lunch gedaan, nou ja, Stijn dan. Ik mocht er achteraan hobbelen want hij wist precies wat hij wilde en ik moest maar gehoorzamen. Oké Stijn, is goed Stijn……………. Maar het was nog niet zo gemakkelijk. Vooral het lezen van etiketten en de brei van toevoegingen met benamingen die alleen een volleerd scheikundige begrijpt maken het niet gemakkelijk om een gezonde maaltijd samen te stellen. Triest dat onze overheid het oogluikend toestaat dat de onwetend burger zoveel rotzooi in zijn maag wordt gesplitst zonder dat deze daar erg in heeft maar Melina kon daar erg verhelderend in zijn. Dank.

Zwemmen doe ik (helaas) op “eigen houtje”. Geen Inge de Bruijn die mij begeleid maar toch behaal ik ook daarmee goede resultaten. Mezelf daarom maar een verwent met een nieuwe Speedo. Op naar Plugro om door Laura en Bo prima geadviseerd te worden en ook nog meteen een flitsend zwembrilletje en een paar trainingshandschoentjes aan me wisten te slijten. Tsjonge jonge zeg…….wat ga ik de laatste dagen hard zeg!!!! Met recht vis van sterrenbeeld!!!
Maar de grootste beul in mijn programma is mijn personal trainer/begeleider. Mijn eigen Guy van der Reijden; Sjaak van Bezouw!!! Hij mag dan niet gevraagd zijn voor Real Men maar hij doet niet minder zijn werk. Hij zorgt ervoor dat ik me elke keer net iets verder push om tot de beste resultaten te komen. En hij weet je ook te motiveren om door te zetten door de trainingen ook leuk te houden met de nodige humor. Jammer is alleen dat hij niet kan zingen en dat wel continue doet. Vooral zijn Michael Jackson imitatie gaat door merg en been…………………..

Onlangs werd hem gevraagd om een paar woorden over mijn op papier te zetten en dit is zijn relaas;
Jaja, na elke week de blogs van de verschillende deelnemers te volgen is het dan eindelijk mijn beurt om een stukje te schrijven in de blog van Marc. Toen ik te horen kreeg dat ik met Marc aan de slag mocht gaan, sprong ik meteen een gat in de lucht. Het leek mij heel leuk en een enorme uitdaging om de personal trainer van Marc te zijn. De eerste training was om te kijken wat het begin niveau van Marc was. Ik stond echter versteld van het resultaat. Het bleek dat Marc toch al een redelijke basis had. Vooral de plank die hij in een keer een minuut vol hield liet mij versteld staan.

Maar het was niet Marc zijn fysieke vermogen dat mij het meest verbaasde. Nee, dat was toch echt zijn doorzettingsvermogen. Ik heb haast nog nooit iemand gezien die in een keer de knop zo om kan zetten, en kan blijven knallen tijdens elke training. Terwijl de weken van de afvalrace verstreken werden de trainingen steeds zwaarder, en elke keer weer pusht Marc zichzelf tot het uiterste. Niet alleen bij de 1 op 1 trainingen maar ook bij de groepslessen zie ik hem telkens weer tot het gaatje gaan. Of het nu een boksfit les is of een progress les Marc staat elke keer weer zijn mannetje. Zelfs toen Marc een week op vakantie is geweest (waar hij ook zeker gesport heeft) gaf hij aan dat hij het sporten toch wel fijn vind. Dit zijn toch van die momenten waarop een ommekeer kan plaatsvinden wanneer je niet goed uitkijkt of de knop toch niet helemaal is omgezet. We zijn al goed onderweg, maar het traject is nog lang. Zolang Marc zich in blijft zetten zoals hij nu doet weet ik zeker dat het goed gaat komen. Ga zo door Marc.

Ik zeg hallekideeeeeeeeeeee…………………tot de volgende……………….

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen