Afvalrace van Ilona: de eerste kilo’s zijn eraf

Foto:

Twee weken geleden werd bekend dat Ilona van der Werff ingestroomd was als kandidate van de Afvalrace Dongen ter vervanging van Denise Zwanziger, die wegens zwangerschap moest besluiten haar afvalrace op een lager pitje te zetten. Inmiddels is Ilona voortvarend van start gegaan: de eerste kilootjes zijn eraf. Lees haar blog hieronder.

Inspiratie
Als kind heb ik altijd wel gesport. Naast turnen, handbal en volleybal heb ik ook een tijdje hard gelopen met een aantal vriendinnen. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn! Een aantal keer heb ik meegedaan aan een hardloop wedstrijd. Tot ik tijdens een wedstrijd last kreeg van mijn knie, en niet meer verder kon. Omdat de pijn in mijn knie maar niet over ging ben ik, jammergenoeg, gestopt met hard lopen. Omdat ik op datzelfde moment, naast mijn fulltime baan, nog een studie ben gaan volgen, bleef er weinig (eigenlijk geen) tijd over om te sporten. Avond na avond zat ik achter de computer te werken voor de studie, met stiekem iets te knabbelen. Dit had tot gevolg dat ik de cijfers op de weegschaal steeds op zag lopen en ervan baalde als ik in de spiegel keek. Er moest iets veranderen…

Ook al vond ik het spannend, ik besloot me op te geven voor De Afvalrace! Ik had het verder niemand vertelt, alleen mijn vriend Rick was op de hoogte. Ik moest het gewoon doen. Omdat ik was afgestudeerd had ik nu ook meer tijd. Ik was dan ook best teleurgesteld toen ik in eerste instantie niet als kandidaat gekozen werd. Toch besloot ik te gaan sporten, want ik baalde nog steeds. Gemotiveerd ben ik toen in de sportschool begonnen met groepslessen. Dat is nu een aantal weken geleden.

In mijn vorige blog hebben jullie gezien dat ik gekozen ben als nieuwe kandidaat van De Afvalrace, omdat Denize zwanger is. Ik volg nog steeds groepslessen in de sportschool. Maar heb inmiddels ook twee lessen personal training achter de rug van Mark, en ik moet zeggen pfff ik was kapot… Na de eerste training heb ik bijna een week lang spierpijn gehad. Toch weet Mark mij op de juiste manier te stimuleren en uit te dagen, waardoor ik tot het uiterste ga. Na het sporten plof ik thuis met een rood en bezweet hoofd op de bank. Uit mezelf had ik al veel eerder opgegeven.

Doel bereiken
Niet alleen het sporten is voor mij belangrijk. Ik houd van lekker eten, een drankje en een knabbeltje op het terras of een restaurantje in het weekend. Met deskundig advies van Melina ben ik nu ook mijn voedingspatroon aan het aanpassen. En dat is nodig, want ik wil 15 kilo afvallen! Ik wil me weer fit voelen en tevreden zijn met mijn lichaam. Toch vind ik het wel moeilijk. Ik zie zoveel lekkere dingen in de supermarkt… Maar, de eerste kilo’s zijn eraf en ook een aantal kledingstukken passen weer wat beter. Het gaat dus de goede kant op, al heb ik nog een lange weg te gaan…

Doei
Ilona

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen