Martijn Flipsen verrast met derde plaats bij Warandeloop

Foto:

Martijn Flipsen verraste afgelopen weekeinde met een derde plaats in de B-loop voor senioren tijdens de internationale Warandeloop in Tilburg. Tijdens een natte cross bleef hij goed overeind in het loopgeweld. Ook Ad de Jong liet zich weer zien. Hij was wederom de snelste 65-plusser onder de crossers van de Regio Midden-Brabant. Maar ook andere Atledo-ers lieten zich niet onbetuigd tijdens deze vijfde wedstrijd van het Global-E Midden-Brabant Crosscircuit.

De Warandeloop. Een van de grootste crossen die Nederland te bieden heeft met een internationaal topveld bij de crossgala’s voor de mannen en de vrouwen. Sifan Hassan die wint bij de vrouwen en Khalid Choukoud die tweede wordt bij de vrouwen. Maar naast al die toppers doen er in het weekeinde ook regionale toppers en trimmers mee aan dit grote evenement. Zoals onze Atledo-ers. Want ook deze wedstrijd maakt deel uit van het Global-E Midden-Brabant Crosscircuit.

Vanwege de vele toplopers doen veel regionale lopers niet mee. Het is ook niet altijd even leuk om achterin te lopen. Aan de andere kant is het toch mooi om met zulke goede lopers in een veld te lopen en je wordt er zeker geen slechtere loper van.

(Inter)nationale top nog een maatje te groot voor Atledojeugd
Bij de jeugd maakten tweedejaars A-pupillen Milan Rosenbrand en Pepijn Wijnen zich daar niet druk om. Zij liepen hun eigen wedstrijd over 1.200 meter en finishten kort na elkaar. Eerstejaars D-juniore Anne de Jong liet zich ook hier weer zien. Anne ging met de snelle start mee, maar tegen de Nederlandse en Belgische toppers was ze nog niet opgewassen. Daardoor had ze zich wat over de kop laten jagen, maar met een tijd van 6,49 minuten over 1.700 meter was ze toch nog de derde loopster van onze eigen Regio Midden-Brabant. B-junioren Jelle de Roon en Jaïr van Winkel zijn evenmin voor een kleintje vervaard. In de strijd om de top-tien-plaatsen konden zij niet inbreken, maar met hun tijden van 15,22 en 15,32 minuten over 4.300 meter mochten ze tevreden zijn. Van de concurrenten van het crosscircuit was niemand sneller, dus zij deden goede zaken. En het lijkt erop dat de twee verderop dit seizoen nog wel eens mooie duels zouden kunnen uitvechten.

Sterke wedstrijd Martijn Flipsen
Op zaterdag deden neosenioren Martijn Flipsen en Wouter Stokkermans mee aan de B-loop over 7.500 meter en daarbij weerden zij zich uitstekend. Martijn, die zijn atletiektijd verdeelt tussen Atledo en de studenten van ’t Haasje, zette met een tijd van 27,17 minuten een uitstekende prestatie neer die hem een derde plaats opleverde in het tenue van Atledo. Wouter had 51 seconden meer nodig, maar door strak te lopen, werd hij daarmee mooi vijfde. Al voor de start was het duidelijk dat Martijn gebrand was op een goede prestatie. Hij was super gefocust en dit zag je in de wedstrijd terug. Iedere ronde die Martijn aflegde zag er krachtig uit. De prestatie van Martijn kreeg nog een gouden randje omdat hij hiermee de snelste deelnemer van het Crosscircuit was. Wouter was de derde snelste loper van de regio. Samen haalden de mannen dus veel punten op voor het verenigingenklassement.

Weer zege voor Ad de Jong
Ook de masters moesten voor hun wedstrijd 7.500 meter afleggen en net als vorige week was Ad de Jong ook dit keer weer de snelste 60-plusser. Zijn eeuwige concurrent Kees Verhoeven van Tilburg Road Runners had twee rondes lang de leiding, maar Ad kon goed volgen. Op het einde van de derde ronde ging Ad over Kees heen en pakte hij enkele meters. Kees kon nog lang volgen maar halverwege de vierde en laatste ronde zette Ad zijn beslissende aanval in. Hij finishte met een tijd van 33,06 minuten uiteindelijk negen seconden voor Kees. Atledo’s Hens Koreman eindigde daar met een tijd van 33,20 minuten kort achter eindigde daarmee in de middenmoot van de categorie mannen masters 55+. Jan van Liempt moest meer toegeven op dit geweld, maar na een lange periode van blessureleed is hij er nu toch weer wekelijks bij. Bij de mannen masters 45+ streden Johan Flipsen en Alex van Krevelen voor de eer van Atledo. Johan eindigde met een tijd van 32,34 minuten netjes in de middenmoot. Alex had meer moeite als gevolg van een conditieachterstand en een sluimerende verkoudheid. Bij de vrouwen was Anita Reuvers bij haar eerste cross was Atledo’s enige deelneemster. Zij liep op de 5.625 meter naar een tijd van 34.56 minuten. Daarmee mocht ze tevreden zijn.

Eerder op de dag had Johan van Wanrooij de onverharde halve marathon afgelegd in een keurige tijd van 1 uur 37 minuten en 27 seconden. Op de complimenten die hij in ontvangst nam van zijn ploegmaat reageerde hij laconiek. “Er zat veel zuurstof in de lucht.” Maar dan moet je nog wel hard doorlopen. Dennis van Noije deed mee aan de trimloop over 10,3 kilometer, die hij aflegde in een knappe 41,37 minuten. Op zondag deden Albert Verschure en Martin Hendrickx mee aan de Bedrijvenloop over 10 kilometer. Zij finishten in tijden van respectievelijk 47,35 minuten en 52,32 minuten.

Na vijf wedstrijden bezetten de mannen senioren en masters van Atledo nog steeds de tweede plaats in het verenigingenklassement achter de nu al bijna ongenaakbare Tilburg Road Runners. De volledige uitslag van alle categorieën bij de Warandeloop vind je weer op uitslagen.nl.

Volgende week zondag is de Enclavecross van Gloria-Atletiek in Baarle-Nassau en de 9e Stratenloop in Waspik. Atledo zal bij beide wedstrijden vertegenwoordigd zijn.

Reacties