Olympia’60 wint lastige uitwedstrijd tegen Merlijn

Speelronde 11 bracht Olympia’60 een lastige tegenstander, al jaren heeft onze hoofdmacht problemen met de Tilburgse studenten. Een vreselijk slecht speelveld was het toneel van een duel wat zich met name afspeelde in de eerste helft. Olympia besliste het treffen binnen 45 minuten door goals van Bas Leemans en Nick van Wanrooij.

Olympia wist wat het moest doen om koploper te blijven richting de aankomende wedstrijden tegen de nummer 3 en 4 van de ranglijst. Ieder jaar weer heeft Olympia zijn broek vol aan de studenten die ieder jaar weer verrassen met hun stugge spel. Een lange pass van laatste man Maarten van den Broek bereikte Nick van Wanrooij die een magistraal schot gestopt zag door de Merlijn keeper. Door een droge voorzet in de 5e minuut werd Merlijn even gevaarlijk maar de bal werd over gekopt. Door balverlies van Ramon Damen op het middenveld werd Merlijn even gevaarlijk maar keeper Ersin Unal redde zijn ploeg in een 1 tegen 1 situatie.

Doordat Olympia’60 startte zonder 4 basisspelers stond Bas Leemans in de basis en dat was zeker niet onverdienstelijk. In de 23 minuut soleerde de jonge Olympiaan lang 2 studenten en bereikte Elroy Vereggen die op een sublieme wijze via een hakbal Bas Leemans terugvond. Leemans dacht niet na en liet trainer Koeman zien dat ie een perfecte vervanger is en die na alle trainingsuren zijn waarde liet zien! De 0-1 voorsprong was een feit en Olympia zette opnieuw aan om het verschil te maken. Na 27 minuten legde Nick van Wanrooij aan voor een vrije trap vanaf 30 meter. Zijn inzet spatte uiteen op de lat en Olympia bleek onfortuinlijk. Tim van Wanrooij die sinds de blessure van Mike Boudewijns de linkerflank verdedigt, speelde weer een puike wedstrijd en bediende aanvoerder Pepijn Laurijsen die zijn schot rakelings naast zag gaan.

Nog voor rust kwam Olympia’60 op een 0-2 voorsprong. De pijlsnelle vleugelaanvaller Bryan Weistra liet heel Merlijn zijn hielen zien en haalde vervolgens keihard uit. Zijn schot raakte de lat en viel vervolgens op de lijn. Wie anders als topscorer Nick van Wanrooij was er als de kippen bij om zijn 22e van het seizoen in de touwen te jagen. Met een 0-2 voorsprong zochten beide teams de kleedkamer op. Olympia wist dat de winst nog lang niet binnen was en moest alle zeilen bijzetten. Het resulteerde in een 2e helft die ver beneden Olympia peil lag. Een prachtige pass van Nick van Wanrooij werd door Raymon Damen in het zijnet gewerkt. Merlijn zette aan wat uitmondde in enkele gevaarlijke situaties maar keeper Unal onderscheidde zich door enkele magistrale uitkap acties. De Olympia keeper solliciteerde duidelijk naar een plaats in de verdediging en mondde uit naar de man of the match, letterlijk en figuurlijk.

In de 70e minuut wisselde trainer Koeman Bryan Weistra en de jonge talentvolle Bas van der Kemp kwam binnen de lijnen. Met nog 20 minuten op de klok dacht Merlijn een handsbal te hebben gezien binnen de 16 maar gelukkig stond de perfect fluitende arbiter dichtbij en wuifde de vermeende handsbal af. Kjeld Huveneers die door een blessure als reserve begon en Ran van Peer kwamen binnen de lijnen om voor een slotoffensief te zorgen. Was Nick van Wanrooij al dichtbij door en vrije trap op de lat te plaatsen, ditmaal legde Kjeld Huveneers als linkspoot aan voor een trap vanaf 30 meter. Huveneers zag zijn schot uiten spatten op de paal en Olympia kon tevreden zijn en 3 punten inpakken in een wedstrijd die niet bolstond van mooi voetbal maar wel uitblonk in effectiviteit.

In de 93e minuut pakte Olympia keeper Ersin Unal nog een rode kaart die totaal niet in het spelbeeld paste. De sluitpost van Olympia pakte de bal op randje 16 in zijn handen maar de leidsman vond na protesteren dat de bal erbuiten was gepakt. Resoluut rood, totaal niet relevant maar wel en aderlating voor de koploper die over 2 weken tegen de nummer 3 Boeimeer zijn keeper moet missen. De vrije trap die er op volgde werd op miraculeuze wijze uit het doel geschopt door stand in Elroy Vereggen die duidelijk liet zien aan trainer Koeman dat ie zich niet druk hoefde te maken over wie er in de goal hoort bij noodgevallen.

Verder mag nog vermeld worden dat Merlijn spits Mark Grotenhuis een prima spits is met een groot gevoel voor humor. Merlijn gaat nog veel punten pakken thuis maar Olympia is erg blij met deze altijd moeilijke overwinning!  Volgende week is Olympia vrij om vervolgens over 2 weken de strijd aan te gaan met mede kampioenskandidaat Boeimeer die afgelopen zaterdag 0-0 speelde tegen ONI.