Afvalrace: Stijn en Timo in woord en beeld

Foto:

Het is weer eventjes geleden dat we van Stijn hoorden hoe zijn afvalrace verloopt maar vandaag laat hij ons weten dat hij hard bezig is met het bereiken van zijn doel. In zijn blog van deze week horen we van Stijn wat ie van trainer Timo vindt. Maar we kunnen ook lezen hoe Timo over Stijn denkt. En in een filmpje zien we hoe hard Stijn aan het werk is.

Stijn over Timo

Hoe gaan de trainingen met jouw trainer?
De trainingen met Timo zijn heel leuk en ook heel intensief af en toe dan wil ik stoppen maar dan zegt Timo kom op nog zoveel en dan lukt het me wel. Hij helpt mij het meeste met doorzetten en met mijn houdingen bij bepaalde oefeningen. Omdat dat best wel moeilijk is om sommige oefeningen goed uit te voeren.

Wat vind je prettig aan jouw trainer?
Timo is zelf nog jong en snapt de meeste grapjes wel het is fijn om met Timo samen te werken ook omdat hij zelf ook grapjes maakt maar toch serieus door gaat met trainen.

Wat is het leukste dat je samen met jouw trainer hebt gedaan?
Ik vond het leukste het opnemen van de video voor een andere blog.

Wat heb je van jouw trainer geleerd?
Ik heb van Timo geleerd dat ik door moet zetten en ja dus bij sommige oefeningen een andere houding aan moet nemen.

Timo is gewoon de beste en leukste trainer om mee te trainen. 🙂

Timo over Stijn

Ongeveer 10 weken geleden nam ik telefonisch contact op met meneer den Boer. Met de verwachting om een volwassen man aan de telefoon te krijgen, was ik aangenaam verrast toen ik de enthousiaste stem van de 12 jarige Stijn hoorde. Tijdens dat telefoongesprek heb ik Stijn uitgenodigd om langs te komen op de sportschool, binnen 30 minuten stond hij samen met zijn vader in ons kantoor.

Dit gesprek was vooral bedoeld om meer duidelijkheid te krijgen over de reden van zijn aanmelding. Stijn wist erg goed te verwoorden wat de kern van zijn motivatie was. Hij vertelde over de mentale ‘side-effects’ die het hebben van overgewicht met zich mee brengt. Het afnemen van zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid zijn problemen waar hij duidelijke voorbeelden van kon geven. Toch was dat niet het gene wat mij volledig overtuigde van zijn plaats als deelnemer in de afvalrace, immers was ik op zoek naar dé persoon met de meest bijzondere motivatie voor dit speciale avontuur. Toen begon Stijn te vertellen over zijn doel om volgend jaar de Alpe D’huez te beklimmen om geld in te zamelen voor de bestrijding van kanker.

Al een aantal jaar is zijn familie actief met het inzamelen van geld voor het KWF. Zo hebben ze verschillende evenementen georganiseerd in het teken van dit goede doel en hebben ze al meerdere keren meegedaan aan de Alpe D’huzes. Stijn wilt volgend jaar samen zijn vader, moeder en broer ook de Alpe D’huez gaan bedwingen. Door af te slanken en te werken aan een betere condite en gezondheid is Stijn ervan overtuigd dat het hem gaat lukken.

De eerste 6 weken van zijn afvalrace-avontuur verlopen erg soepel. Tijdens zijn trainingen is hij gemotiveerd en altijd vrolijk. Hij doet wat van hem gevraagd wordt en dat is terug te zien in zijn resultaten. Door zijn leuke en humoristische karakter is het prettig om met hem samen te werken. We leren elkaar steeds beter kennen wat leidt tot meer vertrouwen en openheid, dit is naar mijn mening erg belangrijk tijdens dit traject.
Het inspireert mij dat Stijn op zijn leeftijd al zo’n speciaal doel voor ogen heeft. Zonder enige twijfel heeft hij zichzelf aangemeld voor de afvalrace om zijn doel te verwezenlijken. Hopelijk motiveert zijn verhaal ook andere mensen om daadwerkelijk actie te ondernemen voor hetgeen dat zij graag willen bereiken.

Reacties