Kunst & Ambacht op Open Monumentendag

Foto:

Met Kunst & Ambacht zal op Open Monumentendag 12 september 2015 zowel de kunst als het ambacht in en rond het monument centraal staan. Het monument is dé plaats waar kunst en ambacht samenkomen. De organisatie is volop bezig met de voorbereidingen van deze dag.

De openstellingen zijn inmiddels bekend. In de Laurentiuskerk is er die dag aandacht voor de architectuur – moeder aller kunsten – van het monument zelf. In museum De Looierij zal die dag de wisseltentoonstelling rondom het thema leer en ambacht met speciale aandacht voor het paard geopend worden. Het gareel- en zadelmaken wordt hier belicht. In de Wilhelminamolen staan leerling-molenaars die toelichting geven op de diverse ambachten die bij een molen horen. U kunt met eigen ogen komen kijken naar de heropbouw van de Vlaamse Schuur aan de Oude Oosterhoutse Baan nabij de Ijzertijdboerderij.

Op iedere locatie zijn vrijwilligers aanwezig die u meer over het betreffende monument, de kunst en de ambachten gerelateerd aan het gebouw zullen vertellen. Daarnaast worden de kinderen niet vergeten.

Op Open Monumentendag valt het allemaal samen en krijgen kunsten en ambachten ruim baan. Kunstenaars en vaklieden tonen hun kunnen, monumenten in restauratie (Wilhelminamolen) krijgen speciale aandacht en vertellen hun verhalen aan bezoekers.

Noteer vast zaterdag 12 september in uw agenda. Het volledige programma krijgt de komende maanden meer vorm en inhoud, maar dat het weer een belevenis zal worden staat vast.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen