“Je wordt steeds creatiever met gezonde snacks” 

Foto:

De deelnemers aan de ‘Afvalrace Dongen’ zijn inmiddels twee weken onderweg. De eerste trainingen zitten erop en de deelnemers hebben nu een aardig inzicht in de fysieke toestand van zichzelf. De trainers weten welke wegen er bewandeld moeten worden op weg naar het bereiken van de doelen. De drie deelnemers aan de Afvalrace Dongen houden wekelijks een blog bij op dongen.nieuws.nl. Hieronder een terugblik van Lynn Michielsen op de tweede week.

Ondertussen ben ik al bij het einde van de 3e week, en het gaat nog steeds goed! Ik sport 4 keer in de week, op dinsdag doe ik samen met mijn moeder de groepsles Bodyshake bij Eric, verder neem ik op maandag en vrijdag deel aan de jeugdfitness lessen, en train ik elke woensdag 1 op 1 met Mark, dit is ook gelijk mijn weegmoment. Afgelopen weegmoment was iets minder, ten opzichte van vorige week was er 0,5 kilo bij. Hier hadden we al wel rekening mee gehouden omdat ik door mijn ziekte van vorige week waarschijnlijk teveel was afgevallen. Al met al ben ik in 2 weken 1,5 kilo kwijt, dat is nog steeds een 0,5 kilo boven mijn doel! Een goede motivatie om keihard door te knallen dus! 
Het is wel passen en meten om alles goed te combineren met school en mijn huiswerk maar tot nu toe lukt dat goed. Ik heb nu ook meer energie gekregen doordat ik al ben afgevallen en wat fitter ben.
Het moeilijkste vind ik een verjaardag, van de week heb ik nog een verjaardag gehad, dat vond ik best moeilijk om dan helemaal niks te pakken. Ik heb geen gebak genomen, maar wel een handje walnoten, een handje chips en nog een paar stukjes gedroogd fruit. Verder heb ik deze week alle trainingen goed mee gedaan, en nog een avondje gewandeld met oma en de hond, dus dan mag ik best een keer lichtjes zondigen! 
Ik word goed gesteund door mijn moeder, zij kookt gezond voor me en zorgt dat ik elke dag goed te eten mee naar school neem. Ook de rest van de familie helpt en steunt me goed en ik krijg veel leuke reacties van kennissen en lieve vrienden en zelfs mensen die ik niet ken spreken me aan! Hier ben ik uiteraard super blij me en dit is een extra motivatie om te denken “Yes, ik ga er voor”!!
Ik kreeg laatst  zelfs een berichtje van Ingrid van de DA drogist, ze vond het zo knap dat ik was afgevallen dat ik iets leuks mocht uitzoeken in haar winkel, dat is toch super dat mensen zo meeleven met mij! Ik wil echt graag mijn doel bereiken en ik weet zeker dat me dat ook gaat lukken. Lijnen doe ik niet maar ik let wel goed op wat ik eet, ik eet anders bijvoorbeeld in plaats van een snoepje of koekje een handje met noten. Je wordt steeds creatiever met gezonde snacks en het is nog lekker ook. 
Trainer Mark over Lynn:
Lynn is super gemotiveerd tijdens trainingen en ze geeft dan echt 100% om te bereiken wat ze graag wil. Het resultaat is dus ook al zichtbaar en dit motiveert uiteraard extra. Wel moet ze goed gaan begrijpen dat voeding een van de belangrijkste onderdelen is van het hele traject. Hier moet ze zich dan ook meer op gaan focussen en vooral beter bij gaan houden wat ze de hele week eet en drinkt. Zo kunnen we nog betere resultaten halen en gaat ze haar doel zeker halen!