“De eerste 2 weken zijn voorbij en dat betekent: WEGEN!”

Foto:

De deelnemers aan de ‘Afvalrace Dongen’ zijn inmiddels twee weken onderweg. De eerste trainingen zitten erop en de deelnemers hebben nu een aardig inzicht in de fysieke toestand van zichzelf. De trainers weten welke wegen er bewandeld moeten worden op weg naar het bereiken van de doelen. De drie deelnemers aan de Afvalrace Dongen houden wekelijks een blog bij op dongen.nieuws.nl. Hieronder een terugblik van Brenda van Riel op de tweede week.

Week 2
Zaterdagochtend 10.00 uur. Nog even een uurtje sporten bij Van Gils. Maar ja dat gaat niet zomaar. Jeroen is deze zaterdag werken en Lotte moet turnen van 9.00 uur tot 10.00 uur. Hoe gaan we dat nu weer doen? Gelukkig wonen mijn ouders in de buurt en vindt ons mam het geen probleem om Lotte van turnen te gaan halen samen met Bas en dan bij mij in huis te blijven totdat ik terug ben van het sporten. Ook weer opgelost dus.
Op zondag gaan we lekker met zijn viertjes zwemmen in Rijen. Bas zit daar op zwemles, dus hij vindt dat “zijn zwembad”! Wanneer Jeroen zich met de kids bezighoudt, begin ik aan de 100 M wisselslag. Tot mijn verbazing houd ik toch gewoon een baan vlinderslag vol. Wat blijft dat toch heerlijk zeg, zwemmen! Gaan we zeker vaker doen de komende periode.
Maandag is het weer gewoon werkendag! Van 9.00 uur tot 15.00 uur ga ik naar kantoor in Raamsdonksveer en ’s avonds nog een Mylèneparty verzorgen in Dongen. Dat betekent geen tijd om te gaan sporten. Dus ’s morgens de wekker maar weer een uurtje eerder, om buiten in de tuin nog even een workout te doen. Dan heb ik die toch alvast gehad voor vandaag.
Dinsdag hetzelfde programma als maandag. Alleen de workout ’s ochtends laat ik deze dag achterwege. Ik heb zo’n ontzettend last van mijn bekken, dat ik een rustdag heb ingelast. Qua sporten dan hè. Op mijn werk zijn mijn collega’s ook allemaal even enthousiast over mijn afvalrace en dat werkt natuurlijk ook heel motiverend. Er zijn zelfs collega’s aan wie ik de link van de blog doorstuur, zodat ze me kunnen volgen. Echt super leuk!
Woensdagochtend een les bodyshake, samen met een vriendin en een moeder van school die gezellig een les met me mee gaan doen. Helaas kan ik het laatste deel van de les niet meedoen. Liggen op een matje op de grond is nu ff niet zo fijn, want dat bekken probleem blijft opspelen. Maar om 11.00 uur heb ik mijn eerste afspraak voor de massage bij Monique van Gorsel. Dus wie weet kan zij iets doen aan mijn klachten. 
Wanneer ik bij Monique aankom, wordt al snel duidelijk dat we wel even tijd nodig hebben. Aangezien de kinderen om 12.30 uur uit school komen, maar gauw een telefoontje naar Dorinda om te vragen of zij de kids uit school kan halen. En dat kan ze gelukkig. Ook weer geregeld, dus ik kan lekker ontspannen op de massagetafel gaan liggen…..Nou ja ontspannen….Goeie grutten wat zit alles vast zeg!! Na 2 uur mag ik er weer af en ’s avonds begint het beurse gevoel al in mijn hele rug en schouders. Ik ga ervan uit dat ook dit iedere keer beter zal gaan.
Donderdagochtend eerst naar Tilburg voor een sessie bij Ans Franken. Voor de mentale kant van deze afvalrace. Daarna meteen weer door naar Van Gils om weer ff lekker te sporten. Mijn klachten zijn nog niet helemaal weg dus we doen het nog een klein beetje rustig aan. ’s Middags de Mylènebestellingen weer inpakken en ’s avonds nog even een party draaien in Dongen. Weinig tijd om te zitten dus, maar ja dat hoort ook wel een beetje bij dit “nieuwe” leven. Dan heb ik in ieder geval ook geen tijd om überhaupt te denken aan koek of snoep. Alhoewel ik daar eigenlijk nu ook echt geen behoefte aan heb. Blijft apart hoor….Brenda die niet snoept of snaait. Ik ben afgelopen week zelfs samen met Dorinda en de kids naar Smaak geweest, waar de kinderen een ijsje op hebben en wij gewoon niet. Alweer een overwinning dus.
En ja dan is het vrijdag….de eerste 2 weken zijn voorbij en dat betekent: WEGEN! En na 2 weken van hard werken geeft de weegschaal 5 kilo minder aan. Echt super blij mee!!! 
Dan weer snel over naar de orde van de dag; Een uurtje trainen samen met Eric. Deze keer blijven we binnen. En gaan we kijken hoe sterk ik ben. Nou op dit gebied valt nog heel wat te halen de komende tijd. Maar goed we hebben nog 24 weken. Als afsluiting van de training gaan we boksen. 5 Rondes van 1 minuut. Super leuk om te doen, maar ik ga echt helemaal kapot. Gelukkig win ik ook nog een ronde van Eric, zodat hij 46 push-ups mag doen. Gna, gna!!
Al met al een goeie week dus, waarbij nog steeds alle positieve reacties van iedereen in mijn omgeving, maar ook in de supermarkt, op straat, op facebook enz. enz. me ontzettend motiveren en ervoor zorgen dat het net allemaal een klein stukje makkelijker gaat! Op naar week 3!