L-Joy dancefactory swingt de pan uit!

Foto:

Het Swing-iT PR-team is weer op pad gegaan om een interview af te nemen, dit keer met Lidian de Ronde van L-Joy dancefactory uit Dongen. Het showteam van L-Joy zal aan het Swing-iT project meewerken. 

L-Joy dancefactory bestaat inmiddels al weer 15 jaar en is in die jaren uitgegroeid tot een dansschool van internationaal formaat met circa 1000 leden, verdeeld over 53 groepen, in de leeftijd van 1,5 tot 70 jaar oud. De leden komen niet alleen uit Dongen, ook dansers uit ondermeer Breda, Gilze, Goirle, Kaatsheuvel, Oosterhout, Teteringen en Waalwijk weten hun weg naar L-Joy dancefactory te vinden.   
Eigenaresse en oprichtster van de dansschool, Lidian de Ronde, komt zelf uit Oosterhout. Lidian danste al als kind en heeft ook een opleiding op de dansacademie gevolgd. Hierna heeft ze jaren lesgegeven bij Dansstudio Renee in Oosterhout. De start van haar eigen dansschool is begonnen met het invallen bij een gymclub. De lessen vonden plaats in ’t Schouw. Na twee maanden tijd was het ledenaantal al gegroeid naar 200 leden. Korte tijd later had Lidian twee dansdocenten in dienst. De dansschool kreeg de naam ‘Danceline’. Om verwarring met het ‘linedancen’ te voorkomen, wilde Lidian de naam van de dansschool veranderen in N-Joy. Verschillende dansgroepen droegen deze naam al, vandaar dat het L-Joy is geworden, gewoon met de L van Lidian. 
De L-Joy dancefactory zit nu sinds zo’n 5 à 6 jaar in hun eigen pand aan de Lage Ham. Er worden lessen gegeven in diverse stijlen, o.a. aerobics, bodyfit, breakdance, dance kids,  dancefit, hiphop voor jongens,jazzballet, musicals, showballet, streetdance en zumba. Daarnaast heeft L-Joy ook een aantal showteams en twee wedstrijdteams. Twee jaar geleden is L-Joy gestart met de deelname aan danswedstrijden en dit zeker niet onverdienstelijk. Beide wedstrijdteams werden in 2013 Nederlands kampioen. Op het EK behaalden de 14- en 15- jarige danseressen de vierde plaats, een topprestatie!  
L-Joy heeft al eerder met Harmonie Aurora samengewerkt. In 2008 hebben zij tijdens de galaconcerten met Tony Neef en Petra Berger de show van dans en spektakel voorzien. Toen zij voor het Swing-iT project weer benaderd werden heeft Lidian vrijwel direct ja gezegd.  “Het is niet de dagelijkse muziek waar L-Joy mee werkt, dus het is wel weer een leuke uitdaging, maar dat gaat ook deze keer natuurlijk weer helemaal goed komen. We beschikken over een mooi groot podium waar wij flink de ruimte hebben om te dansen, daar kun je zoveel mee doen. Ook is de zaal heel mooi qua indeling en kunnen we de zaal ook gaan gebruiken om het publiek mee te nemen. Het wordt hoe dan ook weer een kei mooi optreden”.
Heb je interesse om bij L-Joy dancefactory te gaan dansen, bel dan even over de mogelijkheden. Het nummer is de vinden op de website: www.l-joy.nl 
Kaarten voor Swing-iT zijn te bestellen via de site www.swing-it.nl of te koop bij de verkooppunten ‘de Salamander’ en ‘Supervlaai’ (voorheen Betsie Cloïn).