Een dagje uit kan ook zonder snoep, koek of friet…

Foto:

De deelnemers aan de afvalrace Dongen zijn inmiddels ruim een week onderweg. De eerste trainingen zitten erop en de deelnemers hebben nu een aardig inzicht in de fysieke toestand van zichzelf. De trainers weten welke wegen er bewandeld moeten worden op weg naar het bereiken van de doelen. De drie deelnemers aan de Afvalrace Dongen houden wekelijks een blog bij op dongen.nieuws.nl. Hieronder een terugblik van Lynn Michielsen op de eerste week.

Hoi allemaal,
Ik ben nu net iets minder dan 2 weken bezig met de Afvalrace Dongen en voel me al een stuk beter! De 1e drie dagen kreeg ik als advies om niks zoets te eten zoals een koekje, een snoepje of iets anders. Daar heb ik me ook aan gehouden. Ik heb die dagen ook geen snoepje of koekje aangeraakt, en zelfs nog niet eens aan gedacht! Dat was voor mij al een goed begin. Die week ben ik ook veel in beweging geweest, ik heb 2 keer aan de jeugdfitness les mee gedaan en heb 1 keer een personal training gehad met Mark. Verder heb ik nog een keer met mijn moeder aan de bodyshake les mee gedaan! Zij steunt me dus ook super goed! 
Het eerste weekend begon al lekker, met hoofdpijn in de dierentuin! ik heb gewoon normaal gegeten, dus een dagje uit kan ook zonder snoep, koek of friet! De volgende dag was het raak, ik was ziek en heb heel de dag overgegeven, slecht einde van de week dus. ’s Maandags was ik nog steeds ziek dus ik heb de eerste twee dagen van de 2e week niet bij van Gils kunnen sporten. Wel heb ik Dinsdags samen met mijn oma en de hond een lange wandeling gemaakt, dus toch nog wat beweging ondanks mijn hoofdpijn! Woensdag ben ik uit school meteen naar de massage geweest bij Massagepraktijk van Gorsel (die ik 1 keer in de 3 weken krijg). Het was lekker ontspannen en genieten natuurlijk! Monique was ook heel aardig en vriendelijk, ik denk dat ze zeer behulpzaam kan zijn deze komende 6 maanden! Tegen half 5 was ik klaar, en om 5 uur was ik weer bij Van Gils om te sporten. Dit keer de 2e personal training met Mark. Hij heeft me flink laten en zweten en ervoor gezorgd dat ik de maandag die ik niet heb gesport weer heb ingehaald. 
Ook hebben we het tweede weegmoment gehad en tot mijn grote vreugde was ik 2 kilo afgevallen! 2 kilo al!! Donderdag heb ik niet gesport zodat ik er vrijdag weer flink tegenaan kon! Hier heb ik weer met de jeugdfitness les meegedaan, ik merk tijdens deze lessen dat de andere kinderen heel behulpzaam zijn en dat we allemaal hetzelfde doel hebben en elkaar hierin dus goed kunnen steunen. 
Zoals jullie kunnen lezen is het begin dus gemaakt, en een goed begin is het halve werk. Dit motiveert me alleen maar meer om extra veel mijn best te doen de resterende maanden! Ik heb er nog steeds heel veel zin in!!
Lynn Michielsen
Tussenstand:
Gewicht vorige week: 68 kg
Gewicht nu: 66 kg
Doel na 180 dagen: 55 kg