Lessen ‘Swing-It’ voor groepen 7 en 8 basisscholen

Foto:

Eind oktober zal Dongen in de ban zijn van het muziekspektakel Swing-It. In de prachtige ambiance van de Victor Boeren Music Dome zullen Harmonie Aurora, zanggroep Cadans, L-Joy Dance Factory en enkele solisten een muzikale reis door de tijd maken. Op donderdag 30 oktober bestaat het publiek voor de eerste voorstelling volledig uit de leerlingen van de groepen zeven en acht van alle Dongense basisscholen. Door middel van een educatief programma worden de leerlingen voorbereid op wat zij tijdens de show gaan horen en zien.

Daniëlle Deleij is de initiator van het educatieve programma dat de kinderen ervaringsgericht in aanraking brengt met alle soorten muziek, van klassiek tot pop. Ook maken de leerlingen spelenderwijs kennis met diverse soorten orkesten. Bij de diverse onderdelen zijn luister-, kijk- en doe-opdrachten voorbereid waarmee de kinderen aan de slag kunnen om zodoende hun kennis op het gebied van de muziek te vergroten.”De lessencyclus vormt een gedegen voorbereiding op de theatervoorstelling Swing-It zodat deze voor de kinderen een feest der herkenning wordt” aldus Daniëlle Deleij. “Sommige lessen zijn aangevuld met wedstrijdelementen waarin de kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten. “
dongen.nieuws.nl nam afgelopen week een kijkje bij de leerlingen van groep 7 van de J.J. Anspachschool die in een Swing-It les de opdracht kregen om hun eigen fantasie bij het horen van een koorstuk om te zetten in een tekening. Leerkracht Anneke Korn is razend enthousiast over het programma: “het is fantastisch om eens even niet het hoofd van de kinderen vol te stoppen met rekenen en taal. Nu mogen de kinderen zelf hun eigen fantasie omzetten en leren ze toch meteen heel veel over alle soorten muziek. Ieder kind mag hier zijn of haar eigen  beleving hebben en aan de resultaten van al die tekeningen zie je dat het ook door iedereen anders beleefd wordt.” Even later vertelt Anneke Korn voor een aandachtige klas het verhaal van De Barbier van Sevilla waarna de bijpassende muziek afgespeeld wordt.
swingitles2
Leerlingen van groep 7 tekenen hun eigen ‘verhaal’ bij de muziek die ze horen 
In de komende weken volgen nog lessen met Big Band muziek , filmmuziek en Musical. Van Beatles tot Stevie Wonder, de muziek van nu, Thriller van Michael Jackson (met dans van L-Joy), een kennismaking met de muziekinstrumenten van het orkest en een dramales. Op 30 oktober volgt dan de grote apotheose: de speciale galavoorstelling voor alle 600 leerlingen van de groepen 7 en 8. Ook deze wordt speciaal voor de leerlingen op een interactieve manier gebracht.
Voor de overige voorstellingen  van het muziekspektakel Swing-It op 31 oktober en 1 en 2 november zijn nog kaarten te koop. KLIK HIER voor meer informatie