“De knop is nu echt om”

Foto:

De deelnemers aan de afvalrace Dongen zijn inmiddels ruim een week onderweg. De eerste trainingen zitten erop en de deelnemers hebben nu een aardig inzicht in de fysieke toestand van zichzelf. De trainers weten welke wegen er bewandeld moeten worden op weg naar het bereiken van de doelen. De drie deelnemers aan de Afvalrace Dongen houden wekelijks een blog bij op dongen.nieuws.nl. Hieronder een terugblik van Brenda van Riel op de eerste week.

En dan zit de eerste week er alweer gewoon op!!! Vorige week vrijdag begonnen met een weegmoment en doorspreken van het trainingsschema samen met Eric en afgelopen maandag meteen volle bak er tegen aan! Ja en dan missen jullie vast mijn weekend….Nou vooruit…afgelopen weekend nog ff lekker, maar wel met mate genoten van een hapje en een drankje! Ook al wel gezorgd voor de nodige beweging hoor!!
Maar goed maandag dus echt van start! En ja wanneer ga je nou sporten als je de hele dag en ook nog de avond moet werken? Nou dat doe je gewoon ’s ochtends voordat je de kinderen uit bed haalt! Dusss! Maandagochtend de wekker om 6.15 uur en om 6.30 uur stond ik buiten in de tuin mijn eerste workout te doen! En ik kan jullie zeggen: Het was zwaar, maar heerlijk! Dinsdagavond hoefde ik niet te werken dus kon ik wel gaan sporten, maar die workout was zo goed bevallen dat ik dinsdag mijn wekker ook maar gewoon om 6.15 uur af heb laten gaan voor een workout buiten in de tuin. Dan voel je natuurlijk al wel meteen je spieren van de vorige dag en dat werd ’s avonds tijdens de Bodyshake les niet minder natuurlijk!! Wat was ik kapot! Maar ik vond het wel super leuk!
Op woensdagochtend werd ik om 9.00 uur weer verwacht. Vandaag een stukje krachttraining en een stukje cardio. En wat valt het dan toch eigenlijk tegen wanneer je ziet bij jezelf wat je kunt! Heel mijn lijf deed zeer, mijn conditie is echt 0.0 en mijn kracht niet veel meer! Maar opgeven is geen optie natuurlijk dus we gaan gewoon door! 
Buiten het sporten en veel bewegen is de voeding natuurlijk ook van groot belang! Wat ik erg fijn vind is dat ik geen dieet mee heb gekregen, maar dat ik zelf moeten bekijken wat en hoe ik eet. Dit houd ik dan bij in een schema, zodat Eric aan kan geven wat ik beter wel of beter niet kan doen. Elk dieet stopt immers op een bepaald moment en iedereen weet vast wat er dan gebeurd….dus is het heel belangrijk dat je op een gezonde en goede manier leert eten.
Voor mezelf is het al een hele overwinning dat ik geen koek, snoep en chips eet! Maar dat ik me goed kan houden aan het week menu wat ik voor mezelf heb opgesteld. Voor mij betekent dat ook dat de “knop” echt om is! Nu is het alleen nog de kunst om dat zo te houden!
Donderdagochtend ook weer om 9.00 uur present! Lekker een uurtje getraind! ’s Middags nog ff lekker op de fiets naar het dorp en even door naar de schoonheidsspecialiste en ook dat is voor mij alweer heel wat. Normaal pakte ik echt altijd de auto. Gewoon zonder na te denken. Nu ga ik steeds vaker door de achterdeur i.p.v. door de voordeur. Heerlijk om na de training nog ff lekker op het fietsje naar huis te gaan!
Vrijdagochtend de 1 op 1 training samen met mijn personal trainer Eric . Het werd een buiten training! Lekker langs het kanaal, maar wat zou ik dan toch willen dat mijn conditie alvast stukken beter was! Maar goed, alles op zijn tijd, maar soms kan het niet snel genoeg gaan!
En wat is het ook super om van iedereen positieve reacties te krijgen! Iedereen is zo enthousiast, en dat maakt mij alleen nog maar enthousiaster! Gelukkig heb ik Jeroen die sterk genoeg is om deze 135 kg aan de grond te houden!! En die zorgt dat ik mijn doelen niet uit het oog verlies door mijn enthousiasme! En nu; Op naar week 2!!
Eric de Jong over de eerste week van Brenda:
Brenda is een hele enthousiaste deelnemer aan dit programma. Ze wil er 100% voor gaan. Dit is ook erg belangrijk om het succes te kunnen behalen. Dinsdag heeft ze zelf het geplande etentje met haar vriendin Brenda afgezegd en zijn ze samen komen sporten. Erg goed gedaan. Wel moet Brenda niet te snel en te veel willen, stap voor stap aanpassingen doen om te zorgen voor blijvend succes. Dit gaat Brenda zeker lukken!