Afvalrace Dongen: Kris Beerens stelt zich voor

Foto:

De afgelopen weken konden Dongenaren zich inschrijven voor de AFVALRACE DONGEN, een programma waarin de deelnemers een poging wagen onder professionele begeleiding in 180 dagen gezonder, fitter en gelukkiger te worden. Er kwamen bij de organiserende Sportschool van Gils meer dan veertig inschrijvingen binnen. Uit deze aanmeldingen zijn drie kandidaten geselecteerd die het programma geheel kosteloos mogen volgen. Zij worden daarbij gevolgd door dongen.nieuws.nl zodat u, als bezoeker van deze website, de vorderingen bij kunt houden. De drie kandidaten stellen zich één voor één voor. Als tweede: Kris Beerens

Ik ben Kris en één van de gelukkigen die door Van Gils Sport & Fitness is geselecteerd voor DE AFVALRACE DONGEN. Ik zal jullie de komende tijd op de hoogte houden van mijn vorderingen tijdens dit proces. Ik zal mijn allereerst even voorstellen.
Mijn naam is Kris Beerens, 31 jaar oud, geboren en getogen in Dongen. Na mijn middelbare school periode op het atheneum op het Cambreur College heb ik twee onafgeronde studies Commerciële Economie en PABO gevolgd op de Avans Hogeschool in Breda. Ik ben nu werkzaam bij CYIENT in Breda, een bedrijf dat zich bezig houdt met bedrijfs- en informatiesystemen met een geografisch karakter voor de nuts sector. Ik ben daar teamleider van een team landmeters die data inwinnen voor een tweetal Belgische waterleidingmaatschappijen. 
Naast mijn werk ben ik vooral op de atletiekbaan te zien. Al bijna 25 jaar ben ik lid van atletiekvereniging Atledo. Ik ben daar nu met name actief als trainer van de technische atletiek groep B/C-junioren (14 t/m 17 jarigen) die ik probeer op een gezellige en sportieve manier te begeleiden naar hun eigen doelen. Verder doe ik bij Atledo nog tal van andere zaken, zoals het leiden en organiseren van baanwedstrijden als wedstrijdleider zijnde en ben ik o.a. verantwoordelijk voor de website van de vereniging.
Maar hoe kom ik bij DE AFVALRACE Dongen en Van Gils Sport & Fitness terecht? In mijn jeugd heb ik fanatiek gesport bij Atledo en kon ik aardig meedraaien in de Nederlandse subtop op  de onderdelen verspringen en sprinten. Door blessures die ik niet goed heb laten behandelen ging ik steeds minder en minder sporten en ook mijn eetpatroon is in die jaren veranderd. Als jongvolwassene zijn alle fastfoods, snacks, snoep en chips toch steeds interessanter gaan worden. Hierdoor kwamen er geleidelijk elk jaar kilo’s bij. Ik heb wel pogingen ondernomen om het sporten op te pakken en wat gezonder te eten en drinken, maar dit heeft mede door gebrek aan discipline en doorzettingsvermogen alleen geresulteerd in wat halfslachtige pogingen.
kristimo
Kris met personal trainer Timo van Gils
Deze zomer heb ik toch beseft, mede door ondersteuning van vrienden, dat dit toch echt niet zo verder kan gaan. Het dagelijks leven wordt letterlijk en figuurlijk steeds zwaarder en de gezondheidsrisico’s worden steeds hoger. Ook wil ik graag als goed voorbeeld dienen voor mijn trainingsgroep en dat kan natuurlijk niet in de vorm waarin ik nu verkeer.
Met deelname aan DE AFVALRACE Dongen en de ondersteuning van Van Gils Sport & Fitness wil ik mijn leven een positieve wending geven. De knop moet om, een gezonde geest in een gezond lichaam. Mijn doel is om er voor te zorgen dat ik de knop die nu omgezet is ook op die positie blijft staan en dat ik mijn kop erbij blijven houden om een gezondere leefstijl te creëren. Er moeten genoeg kilo’s af, liefst zoveel mogelijk.  Ik droom er van om weer blessurevrij te kunnen sprinten over de kunststofbaan, springen door de lucht  en af en toe een balletje te kunnen trappen op het gras.
Ik ben er klaar voor en ik hoop dat de mensen in mijn omgeving mij een extra steuntje in de rug kunnen geven in deze zware eerste periode.
De eerste stap is gezet, nu doorpakken en knallen!
Gegroet,
Kris Beerens