Fieke van Ginneken soleert bij Swing-iT

Foto:

Van 30 oktober tot en met 2 november dit jaar beleeft Dongen een uniek muzikaal spektakel in 4-D: Swing-iT. In aanloop naar dit bijzondere project worden de diverse solisten die hun medewerking aan Swing-iT verlenen voorgesteld. Als eerste is dat Fieke van Ginneken.

Fieke woont in Dongen is getrouwd met Jan en heeft een dochter en een zoon. Haar muzikale achtergrond, is met de jaren gegroeid. Van schoolbandje tot akoestisch duo (Flavours). Tussendoor waren er nog verschillende projecten als carnaval, revue, sixties, musicals en theater. De genres waarin ze zingt zijn vrij divers…..van pop tot jazz. 
Wanneer ze precies door het muziekvirus werd geraakt weet ze niet meer. Wel dat haar moeder haar vaak heeft verteld dat Fieke later iets zou gaan doen op muzikaal gebied, omdat ze als klein kind altijd al zingend de dag begon.. 
Haar muzikale carrière startte op de Heuvel in Oosterhout. Eerst muziekles met de xylofoon en later gitaar. Kort daarna ging ze zingen bij zangkoor “de Nachtegalen”.
Dit hield ze overigens niet lang vol, omdat de manier van les geven erg streng was. Jammer weliswaar dat ze net gestopt was, toen  het bericht kwam dat het koor uitgenodigd was optredens te gaan verzorgen in Canada.
Op de lagere school was er een soort maandafsluiting met optredens. Daar heeft ze voor het eerst live gezongen voor het ‘echte’ publiek. Ze zong Hoplessly Devoted To You  van Olivia Newton-John. Erg eng, maar ook super leuk. Later op de Titus Brandsma Mavo in Dongen maakte ze kennis met muziekleraar dhr. Gorissen, welke het eerste schoolbandje gevormd heeft met Fieke als zangeres. 
Ook leuk en vermeldenswaardig was bijvoorbeeld de start van zanggroep Nootoir, welke voort gekomen is uit de musical Kundalini. Drie jaar terug heeft Fieke met haar stem nog een poosje geproefd aan om het rockgenre. Aan de gezelligheid lag het echt niet, maar haar stem zei . . . . . .   ‘Help … Stop!’
Fieke zal ook tijdens de afterparty optreden met een combo in de sfeer van de jaren 20. Nummers als ‘A Night Like This’, ‘Fly Me To The Moon’, ‘All Of Me’ en ‘Summertime’ zullen daar zeker door de foyer vloeien. 
Wanneer we haar vragen of ze een favoriete muzikant kent, geeft ze aan dat het er meerdere zijn en ook heel divers. Een goede technische zangeres was bijvoorbeeld Eva Cassidy.  Met het duo Flavours heeft ze veel van Eva Cassidy gezongen. Van Bruno Mars of Caro Emerald kan ze heel blij worden en het is dan ook heerlijk om nummers van hen te zingen. 
Fieke wil nog lang blijven zingen, bijvoorbeeld in projecten als Swing iT vindt ze super. Maar ook is er 16 mei een optreden met de BVU-band, bekend van de Top 2000, in de Cammeleur. Die avond wordt er door ‘plaatselijk talent’ een feest- en dansavond weggezet met allerlei swingende nummer 1 hits. Kei leuk en wie weet wat daar weer verder voor haar uit rolt. 
Swing-iT kijkt met veel plezier uit naar de deelname van Fieke!