Een smerige maar heerlijke queerfilm

jan 24 , 16:15 Film
llb
Donderdag 30 mei vertoont Cinema Dongen de film ‘Love Lies Bleeding’ in theater De Volckaert.
In een afgelegen dorp in New Mexico runt Lou (Kristen Stewart) een sportschool. Lou wil weg, maar omdat haar zusje geregeld door haar echtgenoot in elkaar wordt geslagen kan zij de stap maar niet zetten. Dan stapt bodybuilder Jacky (Katy O’Brian) haar sportschool binnen: permanentje, een lichaam als een anaconda met een huidskleur van chocolade. Zij is het bewijs dat je alles kan worden wat je wilt. Ook in New Mexico. Jackie, die werkt bij de schietbaan van Lou’s criminele vader (Ed Harris), traint hard voor de belangrijkste bodybuildwedstrijd in Las Vegas, iets waar Lou haar maar ál te graag bij helpt. Het prille maar intense liefdesgeluk krijgt echter een onverwachte wending wanneer Lou's zus op brute wijze mishandeld wordt en in het ziekenhuis belandt. Vanaf dat moment beginnen er dingen te veranderen, ook de relatie van Lou met haar criminele vader.
“There is nothing wrong with you" zegt Lou dit tegen Jackie nadat zij weer een verkeerde keuze heeft gemaakt. Als kijker weet je dan dat zij de grip op de realiteit
verloren hebben en dat je naar twee knettergekke vrouwen kijkt. En dat is precies wat deze film zo geweldig maakt. Het meeslepende plot gaat alle kanten op en hoe verder je in de film zit, hoe bizarrer de beelden worden. Regisseur Rose Glass een is megatalent. Slechts 34 jaren oud is zei nu al te vergelijken met iconen als David Lynch, David Cronenberg en Quentin Tarantino.
Met deze film eindigt ons filmjaar 2023/2024 en vangt de zomervakantie aan. Op donderdag 29 augustus pakken we de draad weer op. Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 8,00. Volg ons programma: www.cinemadongen.nl Let op: vanaf dit filmseizoen kun je uitsluitend betalen met jouw bankpas.