De grote ontsnapping

jan 24 , 16:45 Film
greatescaper
Woensdag 22 mei vertoont Cinema Dongen de film ‘The Great Escaper’ in theater De Volckaert.
In de zomer van 2014 haalt Bernard Jordan (Michael Caine) wereldwijd het nieuws. Zijn grote wens is om zich nog eenmaal bij zijn collega-oorlogsveteranen te voegen op het strand van Normandië ter herdenking van hun gevallen kameraden. Hij ontsnapt op 89-jarige leeftijd uit het verzorgingstehuis om de 70e herinneringsdag van D-Day bij te wonen. The Great Escaper vertelt niet alleen het inspirerende verhaal van een man die probeert in het reine te komen met zijn voortdurende oorlogstrauma. Het avontuur van Bernard, dat slechts 48 uur duurde, kon alleen maar slagen door de blijvende liefde in zijn 60-jarige huwelijk met Rene (Glenda Jackson) die haar echtgenoot op uitzonderlijke wijze steunt in zijn avontuur.
The Great Escaper is een waardige afsluiter geworden voor de negentigjarige Michael Caine die heeft aangegeven nu echt met pensioen te gaan. Het is ook een
mooi afscheid van Glenda Jackson, die zijn vrouw Irene speelt en kort na de opnamen in 2023 overleed. Het is geweldig om die twee nog één keer samen in actie te zien. Ze hebben zo’n heerlijk vertrouwde chemie, dat het uiterst geloofwaardig is dat ze al zeventig jaar een koppel vormen.
Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 8,00. Volg ons programma: www.cinemadongen.nl Let op: uitsluitend betalen met pin.