Douanier bepaalt jouw toekomst

Foto:

Maandag 13 november vertoont Cinema Dongen de film ‘Upon Entry’ in theater De Volckaert.

Voor sommige films heb je een slagveld nodig, legers of moet je een complete stadswijk stilleggen omdat er filmopnamen zijn. Het Spaanse drama ‘Upon Entry’ heeft dat allemaal niet nodig. Slechts een wachtruimte, een verhoorkamer en een handjevol acteurs. Het resultaat is een spannend en intens juweel.

Het Venezolaans-Spaans stel Diego en Elena reist naar New York, om van daaruit door te vliegen naar Miami. Danseres Elena en stadsplanner Diego rekenen op betere professionele kansen in Amerika dan in Spanje. Maar bij de immigratiecontrole op het vliegveld blijkt er iets mis met hun papieren, al horen ze in eerste instantie niet wat. De paspoorten worden ingenomen en ze vertrekken naar een aparte afdeling op het vliegveld waar ze zullen worden verhoord. Dit minimale uitgangspunt levert maximaal vermaak op. De ondervraging van de Amerikaanse immigratiebeambten is messcherp, soms schokkend vrijpostig, soms zelfs raadselachtig. Die ondervraging zorgt er niet alleen voor dat we de achtergronden van het stel leren kennen, maar dat we regelmatig ook niet meer weten met wie we moeten sympathiseren. Soms leven we mee met ons duo, soms begrijpen we de achterdocht van de ondervragers.

Het is niet aan te raden deze film te zien als je binnenkort naar Amerika vliegt. Voor alle andere filmliefhebbers is dit 75 minuten lang genieten van een geweldig script, regie en cast. En dat met alleen een wachtruimte, een verhoorkamer en een handjevol acteurs.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 8,00. Volg ons programma: www.cinemadongen.nl Let op: vanaf dit filmseizoen kun je uitsluitend betalen met jouw bankpas.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen