De toewijding van vroedvrouwen

Foto:

Woensdag 22 november vertoont Cinema Dongen de film ‘Sages-Femmes’ in theater De Volckaert.

Huisgenoten Sofia en Louise zijn nieuw op de werkvloer in een geboortekliniek in Toulouse. Beiden zijn pas afgestudeerde verloskundigen, klaar om na vijf jaar opleiding hun vaardigheden in de praktijk te brengen. Hun start verloopt echter verre van soepel. Ze worden direct in het team geplaatst, waar nauwelijks tijd is voor begeleiding. De telefoon staat roodgloeiend, monitoren piepen en continue wordt er gezocht naar een vrije verloskamer om aanstaande ouders te helpen met de bevalling. De teamleider, geconfronteerd met personeelstekorten en door bezuinigingen met een beperkt budget, doet haar best om alles draaiende te houden. Sofia en Louise moeten snel leren omgaan met hoge werkdruk op de kraamafdeling, maar ook met de dagelijkse realiteit van nieuw leven, moederschap en soms de dood.

Regisseur Léa Fehner werkte zij aan zij met echte vroedvrouwen om alle aspecten van het onderwerp recht te doen en assisteerde zelfs bij een bevalling. Dat heeft een genuanceerde en geloofwaardige film opgeleverd. Sages-femmes (vroedvrouwen) onderstreept het cruciale belang van het werk van verloskundigen en werpt een nieuw licht op een beroep dat inhoudelijk vrij onbekend is bij het grote publiek. Een must-see film voor iedereen die de complexiteit en schoonheid van het “mooiste beroep ter wereld” wil begrijpen en waarderen.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 8,00. Volg ons programma: www.cinemadongen.nl Let op: vanaf dit filmseizoen kun je uitsluitend betalen met jouw bankpas.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen