Traumaverwerking Bataclan

Foto:

Woensdag 31 mei vertoont Cinema Dongen de film “Revoir Paris” in het theater De Volckaert.

Als Mia (Virginie Efira) een glas wijn drinkt in een Parijs restaurant kijkt zij ontspannen rond en ziet zij vrienden een verjaardag vieren en twee Aziatische meisjes giechelend selfies maken. Na toiletbezoek klinken schoten waarbij een waar slachtveld wordt aangericht. Mia overleeft, maar hoe precies?

Maanden later waart ze als een spook door het leven, geblokkeerd en vervreemd van haar stad en man. Ze bezoekt de zelfhulpgroep die elke maandag bijeen komt. In een van die bijeenkomsten wordt zij beticht door een lotgenoot: ze zou tijdens het bloedbad het damestoilet op slot hebben gedaan. Mia moet nu echt achter de waarheid aan. Al doende groeit haar band met Thomas (Benoît Magimel), die revalideert van een verbrijzeld been en nabestaande Felicia, die geobsedeerd is door de laatste momenten van haar ouders.

Revoir Paris is de Franse reactie op de aanslag van 13 november 2015 in de Bataclan in Parijs. Een indringende, herkenbare en toch een ingetogen film die laat zien hoe slachtoffers de fase na een terroristische aanslag beleven.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 8,00 en voor leden van Cinema Dongen € 6,00. Volg ons programma: www.cinemadongen.nl

Reacties

Cookieinstellingen