Een laatste rit terug in de tijd

Foto:

Maandag 8 mei vertoont Cinema Dongen de film “Un belle course” in het theater De Volckaert.

De 92-jarige Madeleine (Line Renaud) is niet meer in staat zelfstandig te wonen en heeft een plaatsje bemachtigd in een verzorgingstehuis. De dag dat ze daar verwacht wordt, belt ze een taxi om haar daar naar toe te brengen. Tijdens de rit vraagt zij de taxichauffeur Charles (Dany Boon) haar voor een laatste keer langs alle plekken in Parijs te rijden die in haar leven betekenisvol zijn geweest. Charles daarentegen, heeft een hele slechte dag. Hij is belast met persoonlijke schulden en dreigt zijn rijbewijs te verliezen door talloze verkeersovertredingen. Tot overmaat van ramp dreigt zijn huwelijk op de klippen te lopen. Zijn slechte humeur is echter niet bestand tegen de charme en directheid van Madeleine. Hij raakt gefascineerd door de verhalen van Madeleine en de bezoeken aan de gedenkwaardige locaties uit haar leven.

Boon, een acteur die vooral bekend staat om zijn komische werk, maakt een dramatisch portret van een gefrustreerde man die wordt geconfronteerd met een persoonlijke crisis van grote proporties. Door zijn spel laat hij Line Renaud (die in Frankrijk bekendheid heeft opgebouwd als zangeres) schitteren. Zij laat ons zien dat in iedere oudere dame die we op straat tegenkomen, een vrouw met een rijk verleden schuilgaat.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 8,00 en voor leden van Cinema Dongen € 6,00. Volg ons programma: www.cinemadongen.nl

Reacties

Cookieinstellingen