Ongeromantiseerd politiewerk

Foto:

Maandag 27 maart vertoont Cinema Dongen de film “La Nuit du 12” in het theater De Volckaert.

Yohan is een ambitieuze rechercheur die het tot hoofdinspecteur schopt. De moordzaak waarin Clara het slachtoffer is, kan hij echter maar niet opgelost krijgen. Samen met zijn partner Marceau ondervraagt hij zo een beetje heel Grenoble, maar de dader blijft onvindbaar. Het gevolg is dat de zaak wordt beëindigd. Dat betekent echter niet dat de twee mannen het zomaar achter zich kunnen laten.

La Nuit du 12 begint met het onheilspellende nieuws dat in Frankrijk jaarlijks zo’n achthonderd moorden worden gepleegd. Ruimt twintig procent daarvan blijft onopgelost. Vele daders lopen nog steeds vrij rond. Dat Clara met veel jongens, die niet allemaal lieverdjes zijn, in bed belandt, grijpt regisseur Dominik Moll aan om te laten zien hoe victim-blaming werkt. Pijnlijk duidelijk wordt de dubbele sexuele moraal voor mannen en vrouwen. Voor de ene vriend was Clara een sexmaatje, voor een ander een slet en voor weer een ander een ontrouwe minnares. Geen van de mannen zag Clara als vrouw met hersens en gevoelens. “Er is iets mis tussen mannen en vrouwen” zegt de nieuwe vrouwelijke politiechef die het vastgelopen onderzoek vlot moet trekken. Na het zien van La Nuit du 12 zal niemand daaraan twijfelen.
Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 8,00 en voor leden van Cinema Dongen € 6,00. Volg ons programma: www.cinemadongen.nl

Reacties

Cookieinstellingen