Steven Spielberg geeft West Side Story nieuw elan

Foto:

Woensdag 15 februari vertoont Cinema Dongen de film “West Side Story” in het theater De Volckaert.

Gure wind. Hijskranen. Prachtig is het intro, waarin we het New York van 1957 worden binnengeleid. Het is meteen duidelijk dat we in een afbraakbuurt zijn. Mensen worden uit hun woningen gejaagd om plaats te maken voor dure nieuwbouw. De jongeren in de buurt beginnen te bewegen op de muziek. Bewegen wordt dansen, steeds uitbundiger. Want wie kan de muziek van Leonard Bernstein weerstaan?

De Amerikaanse regisseur Steven Spielberg was in de jaren vijftig nog maar een jongetje toen hij de soundtrack van West Side Story voor het eerst hoorde. Er ging een wereld voor hem open, vertelde hij in een interview. Terwijl hij luisterde en ook enthousiast meezong met nummers als Maria en I Feel Pretty bedacht hij welke actie zich op de muziek kon afspelen. Geen wonder dat Spielberg op 74-jarige leeftijd zijn musicaldebuut maakt; een remake van West Side Story was een lang gekoesterde droom. Liefhebbers van de geliefde filmklassieker die in 1962 tien Oscars won, onder meer voor beste film, zullen veel herkennen uit het origineel. Te midden van twee rivaliserende jeugdbendes, de Jets en de Sharks, bloeit een grote liefde op tussen Tony en Maria. Omdat Tony’s beste vriend Riff leider is van de Jets en Maria’s broer Bernardo aanvoerder is van de Sharks mag hun liefde niet zijn.

Ook in deze film blijkt dat het verhaal, dat losjes is gebaseerd op Shakespeare’s zestiende-eeuwse liefdestragedie Romeo and Juliet, nog steeds staat als een huis.
Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 8,00 en voor leden van Cinema Dongen € 6,00. Volg ons programma: www.cinemadongen.nl

 

Reacties

Cookieinstellingen