Rose: een ontroerend pareltje

Foto:

Maandag 6 februari vertoont Cinema Dongen de film “Rose” in het theater De Volckaert.

In de herfst van 1997 nemen Ellen en haar man Vagn Inger mee op een busreis naar Parijs. Inger is de zus van Ellen, is schizofreen en woont in een inrichting. Door de juiste hoeveelheid medicatie en het mijden van te veel prikkels, kan zij een redelijk normaal leven leiden. Tijdens de trip maakt Inger geen geheim van haar aandoening, maar niet alle medereizigers kunnen aanvankelijk haar ad remme, soms wat grofgebekte uitspraken waarderen. Eenmaal aangekomen in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben en betrekt ze iedereen in de zoektocht naar een belangrijk persoon uit haar verleden. Terwijl Ellen en Vagn hun handen vol hebben aan het wispelturige gedrag van Inger, weet ze geleidelijk iedereen voor zich te winnen en wordt het een hartverwarmende en memorabele reis.

Rose is een Deens feelgood drama van regisseur Niels Arden Oplev die deze film baseerde op ervaringen van zijn eigen zussen, 25 jaar geleden.De film wordt in de pers vergeleken met Intouchables en scoorde hoog bij het publiek tijdens de afgelopen editie van Film By The Sea. Ook was de film een enorm box-office succes in Denenmarken. Met de Deense sterrencast Lene Maria Christensen (The Legacy), Søren Malling (Borgen) en met de hoofdrol voor Sofie Gråbøl (The Killing) is dat ook niet verwonderlijk.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 8,00 en voor leden van Cinema Dongen € 6,00. Volg ons programma: www.cinemadongen.nl

 

Reacties

Cookieinstellingen