Ontroerende eenvoud

Foto:

Maandag 27 februari vertoont Cinema Dongen de film “Return to Dust” in het theater De Volckaert.

Ma en Cao zijn twee verschoppelingen van middelbare leeftijd. Zij is gehandicapt en hij is een zwijgzame boer die niets meer bezit dan een ezel. Op hun leeftijd nog alleenstaand te zijn is ondenkbaar op het platteland van China. Wanneer ze dan ook een last worden voor hun families, besluiten die, tegen de wil van Ma en Cao in, om een gearrangeerd huwelijk te regelen.

Wat in eerste instantie een gedoemde relatie lijkt, groeit geleidelijk uit tot een bijzondere liefde op latere leeftijd. Samen ontdekken Ma en Cao de kleine geneugten van het dagelijks leven en slaan ze zich door armoede en tegenslagen heen. Ze renoveren een van de verlaten huizen van het dorp, maar moeten met lede ogen aanzien dat dit kort daarna afgebroken wordt als onderdeel van het ambitieuze verstedelijkingsprogramma dat het afgelopen decennium in China heeft plaatsgevonden.

De veelgeprezen Chinese regisseur Li Ruijun laat een teder verhaal zien over de transformerende aard van liefde en de veerkracht om tegen de conventies van de samenleving in te gaan. De film is volledig opgenomen in de provincie Gansu, tegen de achtergrond van majestueuze zandduinen. Return to Dust is één van de meest ontroerende en lyrische films van de afgelopen jaren en het was dan ook niet verwonderlijk dat de film het afgelopen jaar de grootste verrassing was in de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Berlijn.
.
Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 8,00 en voor leden van Cinema Dongen € 6,00. Volg ons programma: www.cinemadongen.nl

 

Reacties

Cookieinstellingen