Rollercoaster in de keuken

Foto:

Maandag 28 november vertoont Cinema Dongen de film “Boiling Point” in het theater De Volckaert.

Wie ooit in de horeca heeft gewerkt, weet dat het allesbehalve een kalmerende baan is. Vooral de restaurantkeuken is een veeleisende, hiërarchische en uitputtende werkplek waarin veel mensen het niet jarenlang volhouden. In Boiling Point wordt het al knap lastig om het negentig zenuwslopende minuten uit te houden.

De film speelt zich af in het restaurant van chefkok Andy Jones (Stephen Graham) die wij, samen met zijn team, volgen in een lange take vanaf een half uur voor opening van het restaurant. Alle medewerkers van het restaurant werken zich uit de naad om de avond voor hun gasten tot een succes te maken. En dat is nodig ook want het restaurant lijkt deze avond vol te zitten met louter vreselijke gasten: influencers die zich ontzettend belangrijk vinden, een groep meiden die alleen maar dronken willen worden, mensen die niks lusten, zelbenoemde wijnkenners die zich asociaal opstellen en gasten met ingewikkelde allergieen. Het gehele team is gestresst en voelt zich vreselijk, maar verbergt dat zorgvuldig voor de anderen.

Boiling Point is daarmee zeker geen visitekaartje voor het restautantwezen maar wel bijzonder realistisch en zal de kijker negentig minuten vastnagelen in zijn stoel.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 8,00 en voor leden van Cinema Dongen € 6,00. Volg ons programma: www.cinemadongen.nl

 

 

Reacties

Cookieinstellingen