Met seks dichter bij de kern 

Foto:

Woensdag 7 december vertoont Cinema Dongen de film “Good Luck to You, Leo Grande” in het theater De Volckaert.

Goeie seks? Nancy Stokes (Emma Thompson) heeft daar nooit van mogen genieten. Een paar jaar na de dood van haar echtgenoot Robert, de enige man met wie deze voormalige godsdienstlerares ooit het bed deelde, neemt ze daarom het meest avontuurlijke besluit uit haar bestaan. In Good luck to you, Leo Grande huurt zij een gigolo in. Leo Grande (Daryl McCormack) heeft het lijf van een jonge god en ogenschijnlijk het zelfvertrouwen dat bij zijn beroep past. Natuurlijk had Nancy gratis en voor niets iemand van haar eigen leeftijd kunnen strikken, maar daar taalt ze niet naar. Bij een jonger iemand wil zij zich weer even jong voelen én het lijstje afwerken dat ze vooraf heeft gemaakt. Voor een orgasme van haar kant hoeft hij trouwens geen moeite te doen, stelt Nancy. Tijdverspilling, want nooit gehad.

Klare taal allemaal. Good luck to you, Leo Grande heeft dan ook niks broeierigs: het is een film die seks en het belang ervan serieus neemt, al mag er daarbij zeker ook gelachen worden. Aanleidingen genoeg, ook dankzij dit uitstekende span acteurs. Intussen draait dit lichtvoetige drama van de Australische regisseur Sophie Hyde vooral ook om houden van jezelf, je lijf en je behoeften. Zonder schaamte accepteren waarnaar je verlangt, doet trouwens ook wonderen als het gaat om de acceptatie van anderen, blijkt gaandeweg en schept ruimte om echt te genieten van ontvangen én geboden genot. Dat Leo niet alleen Nancy zo onvermoede kanten van zichzelf en het leven laat ontdekken, maar dat zij ook hém uiteindelijk verder helpt, maakt hun tijdelijke samenzijn helemaal onbetaalbaar.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 8,00 en voor leden van Cinema Dongen € 6,00. Volg ons programma: www.cinemadongen.nl

Reacties

Cookieinstellingen