Zlata Muzika concert met “Malá kapela” uit Den Dungen

Foto:

Op zondag 13 oktober 2019 verzorgt “Malá kapela” uit Den Dungen een optreden in De Cammeleur, Hoge Ham 126, Dongen. Het concert begint om 14.00 uur en de toegangsprijs is vijf euro.

“Malá kapela”
Malá kapela is een kleine kapel van zes muzikanten en een zangduo die Tsjechische volksmuziek speelt en zingt. Muziek uit Moravië en Bohemen, de twee landstreken in Tsjechië. De muzikanten en het zangduo hebben in het verleden allemaal deel uitgemaakt van diverse orkesten die deze volksmuziek speelden. De liefde voor deze volksmuziek zit bij hen echt in het hart. Malá kapela verzorgt concerten en intermezzo’s bij diverse gelegenheden waarbij de blaasmuziek een extra toevoeging is voor een gezellige sfeer. Antoon Brenders, één van de organisatoren van de Zlata Muzika concerten speelt bij deze formatie de bastuba.

Promotieteam Tsjechische Volksmuziek Dongen
Het optreden is een initiatief van het Promotieteam Tsjechische Volksmuziek Dongen in samenwerking met het blaasmuziekprogramma “Zlata Muzika”. Gezamenlijk zorgen zij voor een podium voor orkesten die de Tsjechische volksmuziek spelen. Blaasmuziekprogramma “Zlata Muzika” promoot Tsjechische volksmuziek door podcastuitzendingen op het internet. Het programma is te vinden op www.zlata-muzika.nl.