Who cares?

Foto:

Woensdag 28 oktober vertoont Cinemaclub Dongen de film “Hors Normes” in het theater De Volckaert.

Hors Normes is een film van het Franse regisseursduo Nakache en Toledano, bekend van de hit Intouchables (2011). Zij zijn specialisten om ernstige zaken om te bouwen tot een feelgoodfilm. Ook met de film Hors Normes, gebaseerd op waargebeurde feiten, geeft de kijker inzicht hoe belabberd de Franse overheid omgaat met hulpbehoevende kinderen en hoe hulpverleners zich in allerlei bochten moeten wringen om de kinderen een menswaardig bestaan te geven.

In Parijs buigen de joodse hulpverlener Bruno (gebaseerd op de joodse hulpverlener Stéphane Benhamou, die in het echt ook verwaarloosde kinderen met een verstandelijke beperking onderdak biedt) en de islamitische zorgwerker Malik zich over jongeren die door de Franse staat aan hun lot zijn overgelaten. Wanneer niemand meer de zorg over deze autistische of uitgerangeerde kinderen wil dragen, is daar altijd nog het opvangcentrum van de twee als vangnet. Ze belichamen daarmee het hartroerende karakter van dit fantastische verhaal over medemenselijkheid en menslievendheid.

Deze film is een krachtige aanklacht tegen tegen de rigide bureaucratie van het Franse zorgsysteem, waarin protocollen overheersen. De ondanks-alles-optimistische toon van deze film is bijzonder aanstekelijk. Deze wordt prachtig gespeeld, zowel door de professionele als niet-professionele (autistische) acteurs.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs  € 7,50 en voor leden van de cinemaclub € 5,00. Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl

Let op: reserveren via de website is verplicht.