Verminkte vrouw is niet klein te krijgen

Foto:

Woensdag 27 november vertoont Cinemaclub Dongen de film “Dirty God” in het theater De Volckaert.

De film Dirty God begint met het gedetailleerd laten zien van de verminkte huid van de hoofdpersoon Jade. Een rozig maanlandschap van littekens is het, vol bobbelige contouren en trekkerige strepen. Hoe langer de bijna hypnotiserende scene duurt, hoe gewoner het wordt. Slim van regisseur Sacha Polak om haar film zo te beginnen. Ze zegt in feite; kijk er maar goed naar, dan hebben we dat gehad en kun je je als kijker richten op de mens achter de beschadigde huid.

Polak onderzoekt met deze film hoe het is als een jonge vrouw haar uiterlijke schoonheid verliest in een wereld van sociale media en botox. In Dirty God is dat dus Jade, een jonge Britse moeder die door haar ex voor het leven is verminkt. Ze wordt aan het begin van de film ontslagen uit het ziekenhuis en als haar dochtertje haar ziet, begint ze onbedaarlijk te huilen. Na het rechtbankvonnis is het aan Jade om iets van haar leven te maken. Ze moet leren omgaan dat mensen haar aanstaren en rotopmerkingen maken. Maar vooral moet ze weer leren om van zichzelf te gaan houden, leren omgaan met haar seksuele verlangens, haar schoonheidsbeeld, haar kwetsbaarheid en haar woede. Regisseur Polak maakt van Jade een doodgewone vrouw en geen slachtoffer. Dat is heet goed gelukt en zeker niet in de laatste plaats door de fantastische actrice Vicky Knight. Een natuurtalent uit een gelijksoortige omgeving met echte littekens.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs  € 7,50 en voor leden van de cinemaclub € 5,00.  Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl