Onrecht en wraak

Foto:

Woensdag 18 mei vertoont Cinema Dongen de film “Ballad of a white cow” in het theater De Volckaert.

Nadat haar man Babak ter dood veroordeeld wordt, blijft Mina achter met haar dochter. De twee leven in armoede maar ze krijgen hulp van familie en buren en ook van een oude vriend van Babak. Ze pakken het leven weer op totdat Mina gebeld wordt met schokkend nieuws. Ze wordt gevraagd direct naar de rechtbank te komen want er is nieuws over de zaak van Babak. Ze krijgt te horen dat de moord waarvoor haar man is veroordeeld, door een ander is gepleegd. Babak was onschuldig.

De echte schuldige is inmiddels opgepakt en zal ook geëxecuteerd worden. Mina is woest en ontroostbaar na dat nieuws, en doet er alles aan om verhaal te halen bij de rechters die tot de veroordeling kwamen. Die kan ze echter maar lastig bereiken, maar er wordt haar ondertussen wel een schadevergoeding belooft. Ook duikt er opeens een oude vriend van Babak op, die zegt dat hij nog schulden bij hem had. Hij biedt aan om haar met van alles te helpen, en hoewel ze hem eerst afwijst, kan Mina zijn hulp en aandacht eigenlijk bijzonder goed gebruiken.

De filmmakers laten met deze film hun frustaties met het sociale systeem doorschemeren. Op subtiele wijze, uiteraard, want filmmaken in Iran is risicovol. Toch was het voor de Iraanse censor genoeg om Ballad of a White Cow te verbieden.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 8,00 en voor leden van Cinema Dongen € 6,00. Volg ons programma: www.cinemadongen.nl

Cookieinstellingen