Lezing “Een universeel pad, sleutel tot bevrijding?” in de Cammeleur

Foto: Pixabay License

Op donderdag 12 september wordt er door het Lectorium Rosicrucianum een lezing in De Cammeleur verzorgd met als titel “Een universeel pad, sleutel tot bevrijding?” .

Rozenkruisers zijn van mening dat de mens op aarde is om te groeien, een geestelijke groei door te maken. Een geestelijke groei die ertoe leidt dat er bewustzijn ontstaat over het doel van het mens-zijn. Dat doel is het ontstaan van een levende, nieuwe ziel, die deel uit kan gaan maken van de oorspronkelijke sfeer, waar zij thuishoort. Deze wijsheid is in veel wereldgodsdiensten terug te vinden: de ziel (in de mens) komt van God en wil daarheen terug. Deze filosofie is onder meer gebaseerd op de leer van Christus, Hermes Trismegistos, Lao Tse en Boeddha.

Wat verstaan rozenkruisers onder het gaan van een spiritueel pad? Wat drijft ze tot het gaan van zo’n pad? Hoe gaan ze deze weg en wat wordt er bevrijd? Wat kunnen grote zielen doen die bevrijd zijn van het wiel van geboorte en dood? Wat is de rol van een mysterieschool? Tijdens en na de lezing zal samen met de toehoorders naar antwoorden op deze en andere levensvragen gezocht worden.
De lezing is op donderdag 12 september en begint om 20.00 uur.
De toegang is gratis.

Locatie: De Cammeleur, zaal 3
Hoge Ham 126
Dongen
https://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom

article
110202
Op donderdag 12 september wordt er door het Lectorium Rosicrucianum een lezing in De Cammeleur
https://dongen.nieuws.nl/evenementen/lezing-een-universeel-pad-sleutel-tot-bevrijding-in-de-cammeleur/
2019-09-02T12:33:02+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2019/09/02123246/ater.jpg