Een moderne romcom

Foto:

Maandag 23 mei vertoont Cinema Dongen de film “The Worst Person in the World” in het theater De Volckaert.

The Worst Person in the World van de Noor Joachim Trier begint als een geestig portret van een fladderende millennial die niet kan kiezen, maar is uiteindelijk een wezenlijke zoektocht naar de scharnierpunten van het bestaan. Want welke momenten zijn nu echt beslissend. Julie (Renate Reinsve) begint eerst aan een studie geneeskunde, haakt af en stapt over naar psychologie, om daar na een tijdje weer mee te stoppen. En daar doorheen lopen verschillende relaties, die duren zolang ze duren. Kort samengevat; Julie weet gewoon niet wat ze wil en met wie ze wil.

De film speelt zich af in Oslo, een stad die zijn inwoners zoveel kansen biedt. Dat Julie er desondanks een potje van maakt, is volledig te begrijpen, zoals ieder personage in The Worst Person in the World begrip oogst. Dat ligt aan het sterke spel van alle acteurs (Reinsve werd er in Cannes terecht voor bekroond), maar ook aan de empathie van Trier, die bewijst dat je niet altijd een kant hoeft te kiezen. Niet bij relatieperikelen en ook niet bij maatschappelijke vraagstukken.

The Worst Person in the World is een fraaie zit. Een coming of age over niet precies weten wat je wilt, terwijl iedereen om jou heen dat wel lijkt te weten. Prachtig geacteerd en de humoristische ondertoon is een fijne bijkomstigheid. Deze film wordt alsmaar beter, hoe langer je kijkt.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 8,00 en voor leden van Cinema Dongen € 6,00. Volg ons programma: www.cinemadongen.nl

 

Cookieinstellingen