Cinemaclub Dongen presenteert: ‘De Liefhebbers’

Foto:

Maandag 21 september vertoont Cinemaclub Dongen de film “De Liefhebbers” in het theater De Volckaert.

De familie is gezellig groot: vier kinderen met aanhang, kleinkinderen en huisdieren. Een modern gezin dat door het drukke bestaan langs elkaar leeft. Zoon Joris werd architect, net als vader Jan, de autoritaire pater familias, gespeeld door Jeroen Krabbé. Jonathan werd neuroloog. Sam vertrok naar Londen. Alleen zus Maria bleef in het Rotterdamse. Moeder Lea zou de boel liever bij elkaar houden maar het ging zoals het ging. Elkaar ontlopen ging makkelijk, totdat vader Jan ziek blijkt te zijn. Dementie.

Vader heeft geen zin te wachten op het einde en dwingt hiermee dat de gezinsleden elkaar in de ogen kijken en niet weg te lopen als er moeilijkheden zijn. Wat de hele boel compliceert, is dat vader Jan en moeder Lea al een jaar weten dat de dementie heeft ingezet, maar dat alleen nog aan Sam verteld hebben. Waarom hebben jullie dit in godsnaam achterhouden, willen de andere kinderen weten. Het verhaal van ‘De Liefhebbers’ is het verhaal van in het verleden onuitgesproken irritaties. Met acteurs als Jeroen Krabbe, Beppie Melissen en Hadewych Minis is de cast van hoog niveau. Maar ook Theo Maassen als zoon Jonathan in een zeldzaam serieuze rol, maakt indruk.

De liefhebbers is geen film over dementie en ziekte. Het is een film over de wijze waarop een familie in donkere dagen steun zoekt en krijgt.

Let op: reserveren via website is noodzakelijk. Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs  € 7,50 en voor leden van de cinemaclub € 5,00.  Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl