‘Beautiful Boy’… pijnlijke en ontroerende film over verslaving

Foto:

Pijnlijke en ontroerende film over verslaving

Maandag 18 november vertoont Cinemaclub Dongen de film  “Beautiful Boy” in het theater De Volckaert.

Beautiful Boy is gebaseerd op de beide memoires en bestsellers van The New York Times-journalist David Sheff en diens (ex-)junkiezoon Nic. Het boek van Nic gaat over de verslaving zelf, terwijl het boek van zijn vader inzicht geeft over het effect op familieleden en omgeving. Regisseur Felix van Groeningen (Broken Circle Breakdown en Belgica) brengt deze twee perspectieven samen, wat resulteert in een diep ontroerende film.

De 22-jarige acteur Chalamet (bekend van ‘Call me by your name’ en ‘Ladybird’) palmt in, manipuleert, snauwt en lijdt als Nic, zonder de kijker maar een moment het gevoel te geven dat die naar een trukendoos kijkt. Zelden werd het onderwerp van verslaving in een Amerikaanse film zo oprecht verteld zonder de verslaafde en de drugs volledig te demoniseren of juist te romantiseren. Op een nietsontziende wijze wordt ook het effect van de verslaving van Nic op zijn omgeving in beeld gebracht.

Beautiful Boy omvat het hele junkie-in-een-gezinstraject: het afglijden, de schuld-gevoelens van vader én zoon, de teleurstelling, de hoop op herstel, de afkick en dan weer de teleurstelling. De film grijpt je bij de strot, geeft je een korte adempauze om vervolgens de grip om je nek alleen maar strakker te maken en dat alles ondersteund door stemmige muziek van Nirvana en Neil Young.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs  € 7,50 en voor leden van de cinemaclub € 5,00.  Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl