Dongens Delight’ wint curlingcompetitie

Curlingteam Dongens Delight is de overtuigende winnaar geworden van de Floris’ Hand curlingcompetitie bij DongenIce. Dolgelukkig en supertrots namen de mannen van Dongens Delight vrijdagavond de imposante beker in ontvangst. Het was het hoogtepunt van een geslaagde en gezellige competitie, die dit jaar voor de derde keer gehouden is. Met maar liefst 96 teams en 500 curlers.

Dongens Delight speelde de finale tegen Beatrix on Ice en won die met ruime cijfers.  De derde plaats was voor het team ‘Baan 2’. En waar een winnaar is, is ook altijd een ‘rode lantaarndrager’. Dat was dit jaar het team ‘De Bouwploeg’. Zij eindigden op de 96e plaats. Om de ‘pijn’ wat te verzachten was er voor dit team een leuke ’poedelprijs’.  De stemming zat er weer prima in tijdens de finaleavond. Met DJ Tom en een optreden van Arjan van Oostrom, ging het dak er in de winterhuiskamer helemaal van af.

‘Moeite met Loslaten’ best geklede curlingteam
Het curlingteam met de veelzeggende naam ‘Moeite met loslaten’ heeft de prijs gekregen voor het best geklede team van de curlingcompetitie van Dongen Ice. De teamleden, fraai en heel toepasselijk uitgedost als pinguins, staken met kop en schouders boven hun concurrenten uit: niet alleen vanwege hun kleding, maar vooral ook voor hun ‘presentatie en exposure’. Het team had al ruim voor de start van de curlingcompetitie, een eigen facebookpagina aangemaakt en zette zich in de spotlights met een hilarische filmtrailer.

Tijdens de competitie organiseerden de pinguins heuse meet and greets voor hun fans, uiteraard met speciale D‘ice raketijsjes. Kortom, de heren hadden er veel werk van gemaakt. Voor het bestuur van Donge Ice was het al snel duidelijk. De prijs voor het beste geklede team kon alleen maar voor de pinguins zijn. En die prijs was: een heuse persconferentie.  Nadat de identiteit van de pinguins onthuld was, namen JeroenTimmermans, Mark van Dongen, Marco van Alfen en Björn Marijnissen een tikkeltje nerveus plaats achter de perstafel. De heren waren snel gewend aan hun nieuwe rol, want vlotjes wisten ze aan aantal ‘diepzinnige’vragen van de pers en publiek met een vette knipoog te beantwoorden.

Door: Bernadette Klerx
Foto’s: Kees Laurijsen

Bekijk meer foto’s van de curlingfinale in de fotoserie bovenaan dit artikel

Reacties