Lekker… die IJzige Blonde en Dappere Donkere

Foto:

De IJzige Blonde en Dappere Donkere zijn alleen te zien en te proeven tijdens DongenIce 2013-2014! Het zijn namelijk twee biersoorten die speciaal voor DongenIce zijn ontwikkeld door de Dongense hobbybrouwer Jack Nollen. Het zijn, zoals de naam al aangeeft, een blond en een donker bier.

Jack Nollen brouwt sinds een aantal jaar als hobby regelmatig diverse biersoorten en het leek hem leuk om speciaal voor DongenIce twee speciale bieren te ontwikkelen. Met veel passie en plezier brouwt Jack zowel bestaande als eigen recepten. Al deze bieren worden gemaakt van natuurlijke grondstoffen als hop, gerst, tarwe en kruiden. 
In de winterse sfeer van DongenIce passen deze bieren uitstekend. Want wat is er nu lekkerder dan een goed glas bier na het schaatsen of bij een gezellig bezoek aan de Winterhuiskamer van Dongen. 
De IJzige Blonde is een bier met een goudgele kleur. De lichte smaak wordt met name bepaald door vijf verschillende soorten hop die samen tot deze ultieme smaak komen. De Dappere Donkere daarentegen heeft een bitterzoete, mout-achtige smaak. De Dappere Donkere is donkerder van kleur en iets zwaarder van smaak. 
Ook benieuwd naar dit echte Dongense bier? Beide varianten zijn enkel tijdens en bij DongenIce verkrijgbaar! De bieren zijn in beperkte oplage gemaakt, wees er dus snel bij want op=op!