Nieuws van het CDA

Foto:

Ingezonden

Nieuws van het CDA

De fractie van het CDA bestaat uit Annemarie van Eenennaam (fractievoorzitter), Andre Vonk (Dongen) en Koenraad van Eersel (’s Gravenmoer). Veel inwoners hebben op ons gestemd en via het Weekblad van Dongen probeert de CDA fractie u op de hoogte te houden van actuele zaken in de Gemeentepolitiek en de standpunten van het CDA.

TUF recycling
‘zachte heelmeesters maken stinkende wonden’ Afgelopen jaren zijn door meerdere partijen, waaronder het CDA, vragen gesteld over TUF recycling. Tijdens de uitzending van Zembla is gebleken dat de problematiek rondom het recyclen van kunstgras zeer complex is. Fractievoorzitter Annemarie van Eenennaam legt het in eenvoudige bewoordingen uit ‘Bedrijven krijgen geld van de gemeente/sportverenigingen om de kunstgrasvelden op te ruimen en in ruil daarvoor moeten zij dit recyclen’. Wat nu blijkt is dat het recyclen van deze kunstgrasvelden niet eenvoudig is en dat daardoor deze kunstgrasvelden zich opstapelen.

Dongen is één van de gemeenten die een steeds groter wordende berg aan kunstgrasvelden heeft op het terrein van Tichelrijt. Het betreffende bedrijf voldoet al zeer lange tijd niet aan de geldende wet- en regelgeving, qua opslagcapaciteit en afdekking van de matten. In de gemeenteraad is hier meerder keren op aangedrongen om dit aan te pakken. Er is door het College besloten om met zachte hand en te afwachtend tot een oplossing te komen. Nu dit niet blijkt te werken gaat het College over tot handhaving. Wat het CDA betreft had dit eerder mogen gebeuren. Bij de aanpak van drugsoverlast in panden heeft de gemeente een zero tolerance beleid. Laat dit een wijze les zijn voor de gemeente Dongen; zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

Avondopenstelling Milieustraat Coolhof
André Vonk heeft aandacht gevraagd voor een avondopenstelling van de Gemeente Dongen. Veel mensen werken en in het weekend is het zeer druk bij de Coolhof. Om klantvriendelijker te worden hebben wij voorgesteld om te inventariseren of er behoefte is bij de inwoners om bij de milieustraat een avondopenstelling in te voeren. In de beantwoording is aangegeven dat het College bereid is om een onderzoek hiernaar te doen. André: ‘Gezien het aantal positieve reacties dat wij hebben ontvangen op ons voorstel zien wij dit met vertrouwen tegemoet’.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen