Ingezonden: Kandidaat raadsleden D66 lezen voor tijdens Nationale Voorleesdagen

Foto:

Ingezonden: Tijdens de Nationale Voorleesdagen op dinsdag 30 januari lazen Marieke Schouten en Henriet Jespers-van Dongen voor aan leerlingen van de Heilig Hart School. Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook belangrijk. Lezen draagt bij aan de ontwikkeling van fantasie, taalgevoel en concentratievermogen van kinderen.

Daarom steunt D66 de Nationale Voorleesdagen. Marieke Schouten: ‘Ik wil kinderen graag laten zien hoe leuk het is om te lezen, daardoor gaan ze op latere leeftijd vaker zelf lezen’. Onderwijs is voor D66 een van haar speerpunten, naast goed bestuur en goed leven.

Afgelopen dinsdag waren Marieke en Henriet te gast bij groep 3 en groep 4 van de Heilig Hart School. Niet om te praten over politiek. Nee, om voor te lezen uit prachtige zelf meegebrachte boeken. Boeken die hen inspireren, waarbij Roald Dahl favoriet is van de dames. De Nationale Voorleesdagen zijn van 24 januari tot en met 2 februari. Stichting CNPB, initiatiefnemer van de Nationale Voorleesdagen, heeft tot doel het lezen van boeken en het boekenbezit te stimuleren. Dit is één van de vele initiatieven die de stichting initieert om dat doel te bereiken. Dat ondersteunt D66 graag. Marieke: ‘Door dit initiatief onder de aandacht te brengen laten wij het belang van onderwijs zien!’.

In het verkiezingsprogramma
D66 wil veel aandacht besteden aan het verbeteren van het onderwijs. Goed onderwijs zorgt ervoor dat kinderen later succesvol en met plezier in deze ingewikkelde maatschappij kunnen functioneren. We willen dat alle jongeren met een diploma van school gaan. En dat elk kind in Dongen in 2021 kan kiezen voor een kindcentrum. In dit kindcentrum is de overgang van kinderopvang naar de basisschool veel soepeler, is de afstemming met het voortgezet onderwijs goed geregeld en krijgen alle kinderen de mogelijkheid hun talenten en passies te ontdekken en te versterken. Ook op het gebied van muziek, sport, techniek en ICT. Meer weten over ons verkiezingsprogramma of onze standpunten? Kijk dan op dongen.d66.nl!

Op de agenda
20 februari
– Themabijeenkomst:
Hoe betrek je inwoners bij de lokale politiek: tijdens deze bijeenkomst gaan we in op bestuurlijke vernieuwing. Hoe pakken we dat in Dongen aan en hoe zorgen we ervoor dat meer inwoners begrijpen wat er in de Dongense politiek gebeurd én zich erbij betrokken voelen? Presentaties van Ron Dujardin (wethouder in Etten-Leur) en Martijn Messing (kandidaat raadslid Dongen). Iedereen is welkom, de entree is gratis. Dinsdag 20 februari, 19.30 uur tot 22.00 uur, in café de Viersprong.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen