Ingezonden: Berry van Rosmalen: ‘Omdat politiek voor iedereen belangrijk is’

Foto:

Ingezonden: Berry van Rosmalen: ‘Omdat politiek voor iedereen belangrijk is’

Berry van Rosmalen, kandidaat raadslid, D66 Dongen

Berry van Rosmalen, in 1952 geboren in de Lage Ham. Woont al 66 jaar met plezier in Dongen. Gepensioneerd, maar nog zo betrokken bij zijn vakgebied dat hij er voorlopig nog niet aan denkt dat achter zich te laten. Blijft dus, met wel wat meer vrije tijd, aan het werk. Hij is, met twee jachthonden in huis, een gepassioneerd jachthonden man en neemt deel aan wedstrijden in binnen- en buitenland. Het jagen zelf laat hij aan anderen over.

Waarom D66?
D66 is voor Berry de meest pragmatische politieke partij. Waar andere partijen diepgewortelde ideeën hebben en aandacht voor bepaalde doelgroepen. Zoals bijvoorbeeld: ondernemers, verenigingen, werknemers, ouderen of mensen met een christelijke overtuiging. Kent D66 een bredere politieke werkelijkheid en heeft daarmee aandacht voor alle inwoners van Dongen.

Landelijk stemde Berry al sinds de jaren tachtig op D66. Toen D66 aangaf in Dongen mee te gaan doen aan de gemeenteraadsverkiezing van 2018 was de keuze snel gemaakt. Na acht jaar op de achtergrond actief te zijn geweest voor het Democratisch Podium staat hij nu als vitale 66 jarige op de kieslijst van D66. Op eigen verzoek op een bescheiden plaats, omdat hij van mening is dat de voorkeur vooral moet uitgaan naar capabele, jeugdige kandidaten.

Is politiek belangrijk voor iedereen?
Ja, politiek is belangrijk voor iedere inwoner van Dongen, daar is Berry heel stellig in. Of we het nu willen of niet, nagenoeg alles wat in een gemeente gebeurt raakt aan politiek. Traditioneel gaat het in de politiek over de aloude vraag: ‘Wie krijgt wat, wanneer en hoe?’ De komende jaren zal het volgens Berry vooral moeten gaan over wat we als politiek door willen geven!

Over D66
Behoud van natuur en milieu, open ruimte, duurzame groei, verdraagzaamheid en gelijkheid, begrip voor elkaar, goed onderwijs, een veilige en gezonde leefomgeving, aandacht voor cultuur en voor diegenen die dat nodig hebben de juiste zorg! Dat moeten we doorgeven en daar wil Berry zich in de komende raadsperiode met D66 sterk voor maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen