Ingezonden: Blakend gezonde begroting Dongen

Foto: CC0/Public Domain

Ingezonden door De Dongense VVD

Blakend gezonde begroting Dongen

Binnenkort bespreken we in de gemeenteraad de begroting voor 2018. Alle signalenstaan op groen. De financiële reserves zijn hoger dan vier jaar geleden en de belastingen gaan slechts met 1% omhoog. En dat is lager dan de inflatie. Alle reden om trots te zijn op het huidige beleid waar de Dongense VVD een bijdrage aan levert.

Het gaat goed in Dongen. De zorgverlening is op peil, er is weinig werkloosheid, en er zijn en worden veel nieuwe woningen gebouwd. Bovendien hebben we te maken met een actief verenigingsleven.

Volgend voorjaar wordt de nieuwe Cammeleur geopend. De centrumvernieuwing in Dongen wordt verder afgerond en park Vredeoord wordt hierin de parel. In ‘s Gravenmoer investeren we flink in het verkeersplan. Tevens wordt gestart met de nieuwe wegverbinding tussen Dongen en Oosterhout. Er is veel geld gereserveerd om de scholen in onze gemeenten te herbouwen of op te knappen. De eerste is St Agnes in Dongen Vaart. Nu al is geld gereserveerd om nieuwbouw bij het Cambreurcollege te realiseren.

Al deze plannen zijn al opgenomen in de begroting voor 2018 en de jaren daarna. De financiële positie van onze gemeente is zeer goed. De Dongense VVD wil dit zo houden. Met dit als uitgangspunt gaan wij de begroting in de gemeenteraad behandelen.

Pieter Brooijmans
Fractievoorzitter Dongense VVD.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen